Περισσότεροι από 3.000 πρόσφυγες βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη Χίο με το Κέντρο Καταγραφής στη ΒΙ.ΑΛ. να έχει γεμίσει, τη Σούδα να μη δέχεται άλλο κόσμο στις σκηνές του Δήμου Χίου και το άνοιγμα των Ταμπάκικων (εκτάκτως) να έχει γίνει ήδη από τις 23.00 το βράδυ προκειμένου εκεί να παραμείνουν ΄σοι πρόσφυγες φθάσουν τις πρωϊνές ώρες.

Οι καιρικές συνθήκες είναι δύσκολες με τη βροχή να δημιουργεί μικρά προβλήματα, ενώ ήδη πραγματοποιήθηκε έκτακτη επικοινωνία του Δημάρχου Χίου Μαν. Βουρνού με τον υπουργό Ναυτιλίας Θοδ. Δρίτσα, λίγο μετά τις 20.00 το βράδυ, προκειμένου το υπουργείο να στείλει πλοίο στο νησί για να παραλάβει κόσμο καθώς ολοένα και εγκλωβίζονται περισσότεροι μετανάστες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ενδείξεις, το πλοίο Tera Jet θα φθάσει στη Χίο στις 06.00 το πρωί, χωρίς να έχει αποφασιστεί πόσους πρόσφυγες θα επιβιβάσει.

Όπως έγινε γνωστό, η κατάσταση θα επανακτιμηθεί τις πρωινές ώρες και αφού προηγουμένως έχει μεσολαβήσει η μετακίνηση των προσφύγων από τα τουρκικά παράλια προς τη Χίο που συνεχίζεται παρά τις καιρικές συνθήκες αμείωτη. Από τις 20.00 το βράδυ μέχρι τώρα περισσότεροι από 500 μετανάστες έφθασαν στις ακτές του νησιού και ο αριθμός ολοένα και βαίνει αυξανόμενος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης