Κάμερα: Παναγιώτης Σαγκούρης
Ρεπορτάζ: Χρήστος Μαζάνης

Στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» έχει μεταφερθεί ο πρώην πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος, όπως επίσης και τα δύο άτομα τα οποία ήταν μαζί του στο όχημά του όταν εξερράγη το τρομοδέμα. Ακολούθησε τρίωρη χειρουργική επέμβαση, στην οποία υποβλήθηκε ο Λουκάς Παπαδήμος για τον καθαρισμό τραύματος στον δεξιό μηρό, η οποία ολοκληρώθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Λουκάς Παπαδήμος θα παραμείνει στην εντατική και από αύριο αναμένεται να μεταφερθεί σε δωμάτιο.

Η πρώτη επίσημη ιατρική ανακοίνωση (εκδόθηκε λίγο μετά τις 21:00):

«Στις 18:10 διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ο πρώην Πρωθυπουργός κος Λουκάς Παπαδήμος, στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του ΓΝΑ «Ο Ευαγγελισμός». Μετά την παροχή των πρώτων Βοηθειών, για αρκετά επιφανειακά τραύματα, στον θώρακα, την κοιλία και τους μηρούς, υπεβλήθη σε πλήρη κλινικό και εργαστηριακό έλεγχο. Αποφασίστηκε ο χειρουργικός καθαρισμός τραύματος της πρόσθιας επιφανείας του δεξιού μηρού, στον οποίο αυτή τη στιγμή ο ασθενής υποβάλλεται. Κρίθηκε ότι η κατάστασή του είναι σταθερή και δεν εμπνέει ανησυχία. Οι συνοδοί του, έφεραν ελαφρά επιφανειακά τραύματα για τα οποία δέχτηκαν τις πρώτες βοήθειες και παραμένουν σε νοσηλεία για προληπτικούς λόγους. Από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου».

Για να ενημερωθούν για την κατάσταση της υγείας του Λουκά Παπαδήμου αλλά και τον συνοδών του έφτασαν αρκετά μέλη της κυβέρνησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρακολουθήστε video από την μετακίνηση του κ. Παπαδήμου από την οφθαλμολογική κλινική του Ευαγγελισμού στο χειρουργικό τμήμα.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επικοινώνησε με τον νοσοκομείο Ευαγγελισμός για να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας του κ. Παπαδήμου και του οδηγού του, ενώ αργότερα επισκέφθηκε τον κ. Παπαδήμο στο νοσοκομείο.

Παράλληλα, περαστικά στον Λουκά Παπαδήμο ευχήθηκε και ο κ. Παππάς. «Περαστικά στον Λουκά Παπαδήμο και στους ανθρώπους που επέβαιναν στο αυτοκίνητο του», αναφέρει σε μήνυμά του στο Twitter.

Η κυβέρνηση απερίφραστα και κατηγορηματικά καταδικάζει την επίθεση εναντίον του πρώην πρωθυπουργού κ. Παπαδήμου είπε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, από το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», όπου νοσηλεύεται ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος και πρόσθεσε «ευχόμαστε με όλη μας την καρδιά ταχεία ανάρρωση στον πρώην πρωθυπουργό και τους δύο συνοδούς του».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι ενημερώθηκε από τους θεράποντες ιατρούς αλλά και από τη διοίκηση του νοσοκομείου για την πορεία της υγείας του πρώην πρωθυπουργού και των συνοδών του.

«Τόσο ο κ. Παπαδήμος όσο και οι συνοδοί του βρίσκονται σε σταθερή κατάσταση, έχουν επικοινωνία με το περιβάλλον και υποβάλλονται σε όλους τους αναγκαίους ιατρικούς ελέγχους έτσι ώστε να καθοριστεί η από εδώ και στο εξής μεταχείριση που θα πρέπει να έχουν» δήλωσε ο κ.Τζανακόπουλος.

Επίσης είπε πως έχει ενημερωθεί ο πρωθυπουργός, ενώ τόνισε ότι η Ελληνική Αστυνομία θα κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης είπε πως καταδικάζει την επίθεση και εύχεται καλή ανάρρωση στον πρώην πρωθυπουργό.

 Η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Μανταλένα Παπαδοπούλου, δήλωσε για την επίθεση:

«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες καταδικάζουμε απερίφραστα την τρομοκρατική επίθεση εναντίον του κ. Λουκά Παπαδήμου και εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας. Κάθε πράξη βίας είναι απαράδεκτη και απολύτως καταδικαστέα. Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στον πρώην πρωθυπουργό και τους δύο άνδρες της φρουράς του».

«Άνανδρη» χαρακτήρισε την επίθεση ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, υπογραμμίζοντας «δεν θα κάμψει το ηθικό μας».

Προσερχόμενος στον «Ευαγγελισμό» ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, δήλωσε: «Οργή και οδύνη για το άνανδρο χτύπημα κατά του Λ. Παπαδήμου. Οι τρομοκράτες είναι εχθροί της Δημοκρατίας».

Στους δημοσιογράφους προσερχόμενη στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται ο Λουκάς Παπαδήμος μίλησε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, η οποία σημείωσε πως πολίτες και πολιτικοί πρέπει να είναι ενωμένοι στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.

Τη συμπαράστασή του στον Λουκά Παπαδήμο εξέφρασε ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ.

 
Σε δηλώσεις προέβη και ο εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ ο οποίος ανέφερε πως «τέτοιες ενέργειες δεν θα περάσουν».

«Το χτύπημα ήταν άνανδρο», ήταν ο χαρακτηρισμός που απέδωσε στην τρομοκρατική επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο σε δηλώσεις του έξω από τον Ευαγγελισμό ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης.

«Δείχνει ότι η τρομοκρατία έχει βαθιές ρίζες στην Ελλάδα» τόνισε και συμπλήρωσε: «Και κακώς η Κυβέρνηση τονίζει ότι την έχει εξαλείψει. Ο Παπαδήμος έκανε το λάθος και δέχθηκε υπουργούς Πάγκαλους, Βενιζέλους, Βορίδη, διάφορους. Έπρεπε να κάνει Κυβέρνηση τεχνοκρατών».

 
Ο Κώστας Σημίτης από την πλευρά του δήλωσε: «Στη χώρα επικρατεί μια θλιβερή κατάσταση. Αυτοί που φροντίζουν για τη χώρα, γίνονται στόχος».

Στο νοσοκομείο έφτασε και ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου ο οποίος ευχήθηκε γρήγορη ανάρρωση στον κύριο Παπαδήμο και στους άλλους δύο τραυματίες. Επίσης, έκανε λόγο για   «εγκληματική ενέργεια που αποτελεί πλήγμα για την Δημοκρατία».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδώρακης, τόνισε πως πέρα από την αυτονόητη καταδίκη της επίθεσης αυτό που πρέπει να σκεφτούν όλοι είναι το ποιος όπλισε το χέρι των δραστών.

 
Ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης καταδίκασε την επίθεση και υπογράμμισε:

«Οι ευχές όλων των δημοκρατικών πολιτών για ταχεία ανάρρωση, συνοδεύουν τον πρώην Πρωθυπουργό και πρόεδρο της Ακαδημίας Αθηνών κ. Λουκά Παπαδήμο. Ο φόβος δεν θα νικήσει».

Για την υγεία του Λουκά Παπαδήμου μίλησε ο Παύλος Πολάκης και καταδίκασε το συμβάν.

Στον Ευαγγελισμό ο Β. Κικίλιας

Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς επικοινώνησε τηλεφωνικά με την διευθύντρια του Ευαγγελισμού κα Μιτσάκη και ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγείας του Λουκά Παπαδήμου.

Ο κ. Σαμαράς είχε επίσης τηλεφωνική επικοινωνία με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, με τον οποίο είχε συναντηθεί πριν την επίθεση εναντίον του ο κ. Παπαδήμος.

Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής τηλεφώνησε στην Διευθύντρια του νοσοκομείου Ευαγγελισμός, και ενημερώθηκε για την πορεία της υγείας του πρώην πρωθυπουργού. Επίσης, εξέφρασε τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση του πρώην πρωθυπουργού και των δύο συνοδών του.

Εικόνες από τον Ευαγγελισμό:



Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης