Το τελευταίο «κύμα» των αμερικανικών ενισχύσεων (33.000 στρατιώτες) που είχαν σταλεί το 2009 στο Αφγανιστάν με απόφαση του Barack Obama επιστρέφει πίσω στα πάτρια εδάφη, μετέδωσε το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Ανώτερος αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας των Η.Π.Α. επιβεβαίωσε την είδηση, υπογραμμίζοντας ότι η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αύξηση των αμερικανικών στρατευμάτων στο Αφγανιστάν είχε ως στόχο την αποδυνάμωση των Ταλιμπάν και τη δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών για την εκπαίδευση του αφγανικού στρατού από τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ προκειμένου να αναλάβει την ευθύνη για την ασφάλεια της χώρας. Αυτή η εξέλιξη θα οδηγούσε στη σταδιακή απεμπλοκή των στρατευμάτων της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας από τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας στην ασιατική χώρα.

Ωστόσο, τα προβλήματα για τη Δύση παραμένουν καθώς τους τελευταίους μήνες παρατηρείται μια αύξηση των επιθέσεων ενόπλων, ντυμένων με στολές του κυβερνητικού στρατού ή της Αστυνομίας, κατά στρατιωτών του ΝΑΤΟ, αναγκάζοντας την ηγεσία του να δώσει εντολή για ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας στα στρατόπεδα και για προσωρινή διακοπή της εκπαίδευσης των μελών των δυνάμεων Ασφαλείας.

Δείτε το video…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:
Αφγανιστάν: Στο επίκεντρο τηλεδιάσκεψης οι επιθέσεις κατά στρατιωτών του ΝΑΤΟ, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2012, 02:33
«Ιστορική ημέρα για την εδαφική κυριαρχία του Αφγανιστάν», Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2012, 06:29

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης