Οργιάζουν τις τελευταίες ώρες οι φήμες οι οποίες θέλουν τον Μπιναλί Γιλντιρίμ να παρέδωσε πριν από λίγες ημέρες την παραίτησή του στον πρόεδρο της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με τα πληροφορίες των τούρκικων Μέσων ο πρωθυπουργός της Τουρκίας λίγα εικοσιτετράωρα μετά το δημοψήφισμα φέρεται να ενημέρωσε τον Τούρκο πρόεδρο ότι είναι έτοιμος να αποχωρήσει από το αξίωμα του προέδρου του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εν λόγω κίνηση του Γιλντιρίμ φέρεται να πραγματοποιείται τη στιγμή που συζητείται στο τουρκικό πολιτικό προσκήνιο η επικείμενη επιστροφή του Ερντογάν στην ηγεσία του κόμματός του. Την ίδια στιγμή κάποιοι κύκλοι της κυβέρνησης εκφράζουν προβληματισμό για την εκλογική απόδοση της ηγεσίας του Γιλντιρίμ.

Ο Γιλντιρίμ ανακοινώνοντας την πρόθεση του για παραίτηση από την ηγεσία του ΑΚΡ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες διευκρίνισε στον Ερντογάν ότι με την αναθεώρηση του συντάγματος πλέον δεν υπάρχουν εμπόδια που χωρίζουν τον ίδιον από το ΑΚΡ.

Παράλληλα, στην Άγκυρα τίθεται επί τάπητος το ενδεχόμενο της επιστροφής του Ερντογάν στην αρχηγία του ΑΚΡ τον επόμενο μήνα, με ένα έκτακτο συνέδριο του κυβερνώντος κόμματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης