Τα στοιχεία του Ισραηλινού στρατιώτη που φέρεται να αιχμαλωτίστηκε την Παρασκευή από Παλαιστίνιους μαχητές κατά τη διάρκεια μάχης στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, έδωσε στη δημοσιότητα η ισραηλινή εφημερίδα «Times of Israel».

Η εξαφάνιση του Ισραηλινού ανθυπολοχαγού ήταν και η αιτία για να κρατήσει μόλις δύο ώρες η τριήμερη εκεχειρία που είχε συμφωνηθεί από τα δύο αντίπαλα στρατόπεδα. Το Ισραήλ ισχυρίζεται ότι οι μαχητές της Χαμάς επιτέθηκαν στους στρατιώτες του κατά τη διάρκεια της εκεχειρίας, ενώ η παλαιστινιακή οργάνωση τονίζει ότι το περιστατικό συνέβη πριν την προγραμματισμένη ώρα της κατάπαυσης του πυρός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκεται για τον 23χρονο Χαντάρ Γκόλντιν, ο οποίος ανήκει στην ταξιαρχία Givati. Γιος τετραμελούς ισραηλινής οικογένειας που μετανάστευσε στη Βρετανία, ο Γκόλντιν επρόκειτο να παντρευτεί σε δύο εβδομάδες. Ο πατέρας του δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης ότι είναι πεπεισμένος ότι ο ισραηλινός στρατός
«δεν θα εγκαταλείψει τις προσπάθειες και θα σηκώσει κάθε πέτρα στη Γάζα προκειμένου να γυρίσει ο γιος του σώος και αβλαβής».

Διαβάστε επίσης: Ισραήλ: Παλαιστίνιοι μαχητές αιχμαλώτισαν στρατιώτη μας
Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 1 Αυγούστου 2014, 14:46

Κατέρρευσε η εκεχειρία
Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 1 Αυγούστου 2014, 13:37

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης