00:18     Νέο κύμα βίαιης επίθεσης ξεκίνησαν οι αστυνομικές δυνάμεις εναντίον των συγκεντρωμένων διαδηλωτών μετά από μισή ώρα διακοπής των επιχειρήσεων. Αυτή τη στιγμή δεκάδες άτομα των ΜΑΤ και αριθμός μηχανοκίνητων αντλιών εκτόξευσης νερού κινούνται προς το μέρος των διαδηλωτών ενώ κυριολεκτικά βροχή από δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης σκίζουν την νύχτα. 

Οι διαδηλωτές φωνάζουν απαντούν με συνθήματα κατά της κυβέρνησης Ερντογάν. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

23:38     Εκατοντάδες άτομα εξακολουθούν να είναι συγκεντρωμένα στην πλατεία Κιζιλάι της Άγκυρας, με τις αστυνομικές δυνάμεις να έχουν κάνει κάποια παύση ενεργειών και να παρακολουθούν από απόσταση, έχοντας τοποθετήσει τα οχήματα καταστολής σε κοντινή απόσταση και τηρώντας στάση αναμονής. 

Οι διαδηλωτές έχουν ανάψει φωτιές και δείχνουν απολύτως αποφασισμένοι να μην εγκαταλείψουν το σημείο, στο οποίο αρχίζουν και καταφθάνουν όλο και περισσότερα άτομα, προφανώς ενημερωμένα από τα media που αναμεταδίδουν λεπτό προς λεπτό κάθε εξέλιξη. 

Oι μέχρι στιγμής πληροφορίες κάνουν λόγο για δύο τραυματίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

23:00     Σε πραγματικό πεδίο μάχης έχει μετατραπεί αυτή τη στιγμή το κέντρο της Άγκυρας με τις σειρήνες των περιπολικών να ουρλιάζουν δαιμονισμένα, τις αστυνομικές δυνάμεις να έχουν επιδοθεί σε μια άνευ προηγουμένου χρήση βίας, χημικών και οπλοβομβίδων κρότου-λάμψης και πάρα πολλά οχήματα εκτόξευσης νερού να στρέφουν τα κανόνια τους κατά του πλήθους. 

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί αριθμός τραυματιών ενώ παντού υπάρχει ατμόσφαιρα γενικευμένης εξέγερσης καθώς τα πλήθη δείχνουν να είναι ανυποχώρητα, κάνοντας τις ενέργειες των κατασταλτικών μηχανισμών, παρ΄ όλη την απίστευτη βία, να δείχνουν αναποτελεσματικές.

Πατήστε εδώ για να δείτε ζωντανά όλες τις εξελίξεις στην Άγκυρα

Live από την πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης

Διαβάστε και δείτε επίσης: Ανένδοτος ο Σουλτάνος, Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 9 Ιουνίου 2013, 22:07

Επιμέλεια: Παύλος Κιρκασίδης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης