Στο δημοψήφισμα που διεξήχθη στην Ουγγαρία κατά της πολιτικής μετεγκατάστασης των προσφύγων στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το 98,3% των ψηφοφόρων απέρριψε το μέτρο.

Ωστόσο η διαδικασία κρίνεται άκυρη καθώς μόλις το 39,9% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων πήγε να ψηφίσει, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που είναι οριστικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βάσει των αποτελεσμάτων, που δόθηκαν στη δημοσιότητα μετά την καταμέτρηση, οι ψηφοφόροι που πήγαν να ψηφίσουν αντιπροσώπευαν ποσοστό αρκετά χαμηλότερο από το απαιτούμενο 50%, για να είναι έγκυρο το δημοψήφισμα. Η αντιπολίτευση, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, είχε καλέσει σε αποχή ή άκυρη ψήφο.

Στο δημοψήφισμα που διεξήχθη έπειτα από πρωτοβουλία του πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν, οι Ούγγροι είχαν κληθεί να απαντήσουν στο εξής ερώτημα:

«Θέλετε η Ευρωπαϊκή Ένωση να ορίζει μια υποχρεωτική μετεγκατάσταση των μη Ούγγρων πολιτών στην Ουγγαρία χωρίς την έγκριση του ουγγρικού Κοινοβουλίου;».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνολικά, εκ των 8,24 εκατομμυρίων ψηφοφόρων 3,23 εκατομμύρια είπαν «όχι» στις ποσοστώσεις μετεγκατάστασης των προσφύγων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης