Φτωχότερος είναι από τα ξημερώματα της Τρίτης ο χώρος του θεάματος μετά την είδηση ότι ο διάσημος και ιδιαίτερα δημοφιλής ηθοποιός Robin Williams βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του, στη βόρεια Καλιφόρνια των ΗΠΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι πρώτες πληροφορίες, όσον αφορά στον θάνατο του 63χρονου ηθοποιού, κάνουν λόγο για αυτοκτονία. Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας ο ηθοποιός, ο οποίος ζούσε με τη σύζυγό του, κηρύχθηκε νεκρός στις 12.02 τοπική ώρα.

Οι έρευνες για τα αίτια θανάτου του ηθοποιού βρίσκονται σε εξέλιξη, ωστόσο, αμερικανικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι όλα τα στοιχεία δείχνουν πως πρόκειται για αυτοκτονία, «η οποία προκλήθηκε από ασφυξία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο μυστήριος θάνατος

Ειδικότερα όπως έγινε γνωστό, το πρωί της Δευτέρας στις 11.55 τοπική ώρα (22.00 το βράδυ, ώρα Ελλάδος), το γραφείο του σερίφη στην κομητεία Μάριν της Καλιφόρνια δέχτηκε μια κλήση. Από την άλλη γραμμή του τηλεφώνου μια φωνή τον ενημέρωνε πως ένας άνδρας κείτεται αναίσθητος στο σπίτι του στο Τίμπουρον. Αμέσως δραστηριοποιήθηκαν οι αστυνομικές αρχές καθώς και δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, οι οποίες μετέβησαν στο σημείο και διαπίστωσαν στις 12.02 το μεσημέρι τον θάνατο του 63χρονου άνδρα που ταυτοποιήθηκε ως ο αγαπητός ηθοποιός.

Αυτήν την ώρα διεξάγονται έρευνες για τα ακριβή αίτια του θανάτου και τις συνθήκες υπό τις οποίες σημειώθηκε, ωστόσο οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Williams είχε θεαθεί ζωντανός γύρω στις 10.00 το πρωί στο σπίτι του. Η πρώτη ιατροδικαστική εξέταση κάνει λόγο για αυτοκτονία με ασφυξία, όμως πρέπει να ολοκληρωθεί μια σειρά εξετάσεων προκειμένου να ανακοινωθεί επισήμως η αιτία θανάτου. Μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται να ολοκληρωθούν οι τοξικολογικές εξετάσεις.

Οι πρώτες δηλώσεις

Η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του ταλαντούχου ηθοποιού, Mara Buxbaum, δήλωσε στο «Hollywood Reporter»: «Ο Robin Williams απεβίωσε σήμερα το πρωί. Τον τελευταίο καιρό πάλευε κατά της βαριάς κατάθλιψης. Πρόκειται για μια τραγική και ξαφνική απώλεια. Η οικογένεια του ζητά να σεβαστούμε την ιδιωτική της ζωή καθώς είναι για εκείνη μια ιδιαίτερα δύσκολη στιγμή πένθους».

Με τη σειρά της, η σύζυγός του Williams, Susan Schneider, αναφέρει σε ανακοίνωσή της: «Το πρωί έχασα τον άνδρα μου και τον καλύτερό μου φίλο, ενώ ο κόσμος έχασε έναν από τους πιο αγαπημένους καλλιτέχνες και όμορφους ανθρώπους. Είμαι συντετριμμένη. Εκ μέρους της οικογένειας του Robin ζητώ να σεβαστείτε αυτήν τη στιγμή του πένθους μας. Ελπίζουμε να σταθούμε όχι στον θάνατο του, αλλά στις αμέτρητες στιγμές χαράς και γέλιου που χάρισε σε εκατομμύρια ανθρώπους».

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα, εξέδωσε λίγη ώρα έπειτα από την ανακοίνωση της σοκαριστικής είδησης, συλληπητήρια δήλωση στην οποία αναφέρει ότι ο Williams ήταν «ένας και μοναδικός στο είδος του. Έφτασε στις ζωές μας ως εξωγήινος αλλά τελικά, κατάφερε να αγγίξει κάθε στοιχείο του ανθρώπινου πνεύματος. Μας έκανε να γελάμε. Μας έκανε να κλαίμε. Έδωσε το απεριόριστο ταλέντο του ελεύθερα και γενναιόδωρα σε εκείνους που το χρειάζονταν περισσότερο -από τα στρατεύματά μας που βρίσκονται στο εξωτερικό, στους περιθωριοποιημένους ανθρώπους στους δρόμους μας».

Η επιτυχημένη καριέρα

Ο Robin McLaurin Williams γεννήθηκε στις 21 Ιουλίου 1951 στo Σικάγο. Έγινε γνωστός ως κωμικός σε θεατρικές παραστάσεις stand-up comedy και στη συνέχεια καταξιώθηκε με το τάλεντο του και την κωμική του φλέβα στον κινηματογράφο και την αμερικανική τηλεόραση. Η πρώτη του εμφάνιση, που τον έκανε γνωστό, ήταν όταν ερμήνευσε τον Mork στην τηλεοπτική σειρά «Mork & Mindy» (1978-1982).

Συγκλόνισε με την ερμηνεία του σε δεκάδες ταινίες αναμέσα στις οποίες οι: «Καλημέρα Βιετνάμ» (Good Morning Vietnam, 1987), «Ο Κύκλος των Χαμένων Ποιητών» (Dead Poets Society, 1989), «Ο βασιλιάς της μοναξιάς» (The Fisher King, 1991) και «Ο Ξεχωριστός Γουίλ Χάντινγκ» (Good Will Hunting, 1997) ενώ χάρισε απλόχερα το γέλιο μέσα από τις πιο εμπορικές εμφανίσεις του όπως: «Ποπάι» (1980), «Hook» (1991), «Αλαντίν» (1992), «Mrs. Doubtfire» (1993), «Jumanji» (1995), «Το κλουβί με τις τρελές» (The Birdcage, 1996), «Νύχτα στο Μουσείο» (Night at the Museum, 2006), και «Happy Feet» (2006).

Βραβεύτηκε με Όσκαρ Β’ ανδρικού ρόλου το 1997 για την ταινία «Ο Ξεχωριστός Γουίλ Χάντινγκ» και είχε προταθεί άλλες τρεις φορές για βραβείο Όσκαρ Ά ανδρικού ρόλου. Έλαβε επίσης δύο βραβεία Emmy, τέσσερις Χρυσές Σφαίρες, δύο βραβεία Screen Actors Guild και πέντε βραβεία Grammy.

Ο Williams παντρεύτηκε τρεις φορές και απέκτησε τρία παιδιά. Με την τελευταία σύζυγό του, Susan Schneider ήταν παντρεμένοι από το 2011.

Οι εθισμοί

Ο Williams είχε δηλώσει ότι στις αρχές της δεκαετίας του 1980 ήταν εθισμένος σε ναρκωτικές ουσίες, από τις οποίες ωστόσο κατάφερε να «ξεκόψει» όταν έχασε έναν φίλο του από τα ναρκωτικά και απέκτησε τον πρώτο του γιο.

Στις 9 Αυγούστου 2006, ο διάσημος ηθοποιός εισήχθη σε κέντρο αποκατάστασης στο Νιούμπεργκ του Όρεγκον και αργότερα παραδέχτηκε πως είχε προβλήματα αλκοολισμού.

«Μετά από 20 χρόνια νηφαλιότητας, ο Robin Williams βρέθηκε να πίνει εκ νέου και αποφάσισε να λάβει προληπτικά μέτρα για να ασχοληθεί με αυτό για τη δική του ευημερία και την ευημερία της οικογένειάς του» ήταν η σχετική ανακοίνωση του ατζέντη του.

Ο δημοφιλής ηθοποιός εισήχθη στο νοσοκομείο τον Μάρτιο 2009 λόγω καρδιακών προβλημάτων και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για την αντικατάσταση της αορτικής βαλβίδας του. Το τελευταίο χρονικό διάστημα, σύμφωνα με άτομα του περιβάλλοντός του, ο Williams έπασχε από βαριάς μορφής κατάθλιψη.

Η τελευταία δημοσίευση

Μια ανάρτηση αφιερωμένη στην κόρη του ήταν το τελευταίο tweet του διάσημου κωμικού ηθοποιού. Την 1η Αυγούστου, ο Williams ανήρτησε μια φωτογραφία στον προσωπικό του λογαριασμό στο Τwitter στην οποία απεικονίζεται ο ίδιος, πριν από αρκετά χρόνια, να κρατά στην αγκαλιά του την κορούλα του, Zelda Rae.

Με την ανάρτηση αυτή, ο αγαπητός ηθοποιός ήθελε να τής ευχηθεί Χρόνια Πολλά για τα 25α γενέθλιά της. «Χρόνια πολλά στη Zelda Rae», έγραψε στον λογαριασμό του, προσθέτοντας πως παρά το γεγονός ότι μεγάλωσε, θα είναι πάντα το μικρό του κοριτσάκι.

Αντιδράσεις επωνύμων

Πλήθος διασημοτήτων έσπευσαν να εκφράσουν τη λύπη τους για την τραγική είδηση. Η γνωστή παρουσιάστρια Ellen DeGeneres έγραψε στο twitter ότι είναι συντετριμμένη, ενώ η  Kate Perry ανέβασε το σχόλιο: «είμαι τόσο στεναχωρημένη». «Ποτέ δεν έχω κλάψει για άνθρωπο που δεν είχα γνωρίσει, αλλά τώρα δεν μπορώ να σταματήσω» έγραψε στο twitter η Miley Cyrus.

Η είδηση του θανάτου

Η τελευταία του τηλεοπτική εμφάνιση

Ο Robin Williams… επί το έργον

Επιμέλεια: Χρήστος Καράμπελας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης