Ο άνδρας που κατηγορείται για την επίθεση με μαχαίρι στο μετρό του Λονδίνου υπέφερε από ψυχικές διαταραχές, δήλωσε η οικογένειά του, η οποία είχε ειδοποιήσει την αστυνομία για την κατάστασή του τρεις εβδομάδες πριν από την επίθεση που χαρακτηρίσθηκε τρομοκρατική από τις βρετανικές Aρχές.

Ο Μουχαϊντίν Μίρε, 29 ετών, προσήχθη τη Δευτέρα ενώπιον δικαστηρίου και κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατηγορείται ότι τραυμάτισε δύο ανθρώπους, τον ένα σοβαρά, το Σάββατο, στην είσοδο του μετρό στο Λεϊτονστόουν, στο ανατολικό Λονδίνο, κοντά στο σπίτι του. Σύμφωνα με μαρτυρίες, δικαιολόγησε την επίθεση λέγοντας: «Είναι για τη Συρία».

Ο αδελφός του, Μοχάμενt, δήλωσε στο Channel 4 ότι ο Μουχαϊντίν είχε νοσηλευθεί επί τρεις μήνες το 2007 με κρίσεις παράνοιας και ότι πιθανόν να προκλήθηκαν από την κατανάλωση κάνναβης.

Κατά την έξοδό του από το νοσοκομείο, «ξανάρχισε να ζει. Πήγαινε καλύτερα», πριν από την επιστροφή των προβλημάτων τον Αύγουστο, οπότε, σύμφωνα με τον αδελφό του, «άρχισε να μιλάει περίεργα, μπερδεμένα, να λέει ό,τι να ‘ναι…Μπορούσε να μιλάει όλη τη νύκτα για δαίμονες και για πράγματα που έλεγε ότι έβλεπε», είπε ο Μοχάμεντ, 32 ετών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ανήσυχη, η οικογένεια απευθύνθηκε στην αστυνομία.

«Μέλος της οικογένειας ήλθε σε επαφή με την αστυνομία περί τις τρεις εβδομάδες πριν από το περιστατικό του Σαββάτου» επιβεβαίωσε εκπρόσωπος της Σκότλαντ Γιαρντ.

«Δεν υπήρξε συζήτηση για ριζοσπαστικοποίηση. Η συνομιλία αφορούσε αποκλειστικά σε προβλήματα που συνδέονται με την υγεία και συστάθηκε στην οικογένεια να απευθυνθεί στις υπηρεσίες υγείας», σύμφωνα με τον εκπρόσωπο.

Ο Μοχάμεντ μίλησε τότε με τη μητέρα του στη Σομαλία και οι δύο μαζί αποφάσισαν ότι είναι προτιμότερο ο Μουχαϊντίν να φύγει από τη Μεγάλη Βρετανία.

«Αποφάσισα να του κλείσω εισιτήριο για την Κυριακή, αυτήν την Κυριακή (σ.σ.: την επομένη της επίθεσης). Ήταν σύμφωνος. Νομίζω ότι ήθελε να φύγει» είπε ο αδελφός του, ο οποίος μίλησε και για τα παιδικά χρόνια του Μουχαϊντίν, που έφθασε στα 12 χρόνια του στην Αγγλία.

«Ήταν καλός, ήταν ένα ευτυχισμένο παιδί. Του άρεσε να παίζει ποδόσφαιρο, ήταν οπαδός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ήθελε να γίνει μηχανικός ηλεκτρονικών υπολογιστών, ήταν πολύ έξυπνος» δήλωσε στους «Times».

Διαβάστε επίσης: Τρόμος στο Μετρό του Λονδίνου
Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 6 Δεκεμβρίου 2015, 00:29

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης