Νεκρός βρέθηκε ο Aργεντινός εισαγγελέας, ο οποίος είχε κατηγορήσει την πρόεδρο Κριστίνα Φερνάντες ντε Κίρχνερ ότι παρεμπόδισε την έρευνα για την εμπλοκή του Ιράν στη βομβιστική επίθεση εναντίον εβραϊκού κοινοτικού κέντρου το 1994, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές.

Η εφημερίδα «Ambito Financiero» και άλλες εφημερίδες της Αργεντινής έγραψαν ότι ο Νίσμαν βρέθηκε νεκρός λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Κυριακής μέσα στην μπανιέρα του σπιτιού του στην πολυτελή συνοικία Πουέρτο Μαδέρο του Μπουένος Άιρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Αλμπέρτο Νίσμαν, ο οποίος ερευνούσε τις συνθήκες της επίθεσης στο εβραϊκό κοινοτικό κέντρο AMIA στο Μπουένος Άιρες κατά την οποία σκοτώθηκαν 85 άνθρωποι, ανακοίνωσε την περασμένη Τετάρτη ότι η Φερνάντες παρείχε υποστήριξη στους Ιρανούς που κατηγορούνται για την επίθεση και ότι παρεμπόδιζε την έρευνα με στόχο να αθωωθούν οι ύποπτοι ώστε η Αργεντινή να επωφεληθεί του ιρανικού πετρελαίου.

Σήμερα, ο Νίσμαν επρόκειτο να συμμετάσχει σε κεκλεισμένων των θυρών ακρόαση στο Κογκρέσο όπου θα επιχειρηματολογούσε σχετικά με τις κατηγορίες που είχε απευθύνει κατά της προέδρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης