Ένας άνδρας 57 ετών έχασε τη ζωή του στην ευρύτερη περιοχή της Γένοβας, η οποία έχει πληγεί, από χθες, από έντονο κύμα κακοκαιρίας, με συνεχή βροχόπτωση και πλημμύρες. Σε πολλά σημεία της πόλης οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε λίμνες, τα αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από το νερό και η άσφαλτος άνοιξε, δημιουργώντας τεράστιους «κρατήρες».

Στο μεταξύ, ο δήμος της Γένοβας ζήτησε από όσους πολίτες μπορούν να προσφέρουν βοήθεια ως εθελοντές, ερχόμενοι άμεσα σε επαφή με τους υπεύθυνους οι οποίοι συντονίζουν τις επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το 2011, πάντα στην Γένοβα, ασταμάτητη βροχόπτωση είχε προκαλέσει και πάλι πλημμύρες, με τραγικό απολογισμό έξι νεκρών. Μετά από μια διακοπή λίγων ωρών, στην πρωτεύουσα της Λιγουρίας ξανάρχισε να βρέχει, ενώ ξεκινούν οι προσπάθειες για να μετακινηθούν αμέτρητα τα στοιβαγμένα αυτοκίνητα, εξαιτίας του μένους των υδάτων, και να καθαρίσουν οι δρόμοι από την λάσπη.

Όπως υπογραμμίζει ο Τύπος και πολλοί κάτοικοι στις μαρτυρίες τους, θα πρέπει να αναζητηθούν συγκεκριμένες ευθύνες, αφού ουδείς είχε ειδοποιήσει τους πολίτες ότι επρόκειτο να αντιμετωπίσουν τέτοιες ακραίες μετεωρολογικές συνθήκες.

Eπιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης