Έρευνα σχετικά με τις καταγγελίες που κάνουν λόγο για χειραγώγηση του ποσοστού συμμετοχής στις αμφιλεγόμενες εκλογές της Κυριακής στη Βενεζουέλα ξεκίνησε την Πέμπτη η ανώτατη εισαγγελέας της χώρας, Λουίζα Ορτέγκα.

Σύμφωνα με τις Αρχές στις εκλογές της Κυριακής καταμετρήθηκαν συνολικά 8,1 εκατομμύρια ψήφοι σε σύνολο περίπου 20 εκατομμυρίων πολιτών, αριθμός που θα έδινε έναν βαθμό λαϊκής νομιμοποίησης στην όλη διαδικασία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλεας, Ν. Μαδούρο, όπως επίσης και στελέχη της Εθνικής Εκλογικής Επιτροπής διέψευσαν κατηγορηματικά τις καταγγελίες της εταιρείας Smartmatic, η οποία εδρεύει στο Λονδίνο και στηρίζει ψηφοφορίες εδώ και περισσότερα από δέκα χρόνια.

Η κα Ορτέγκα ανακοίνωσε πως ανέθεσε σε δύο εισαγγελείς να εξετάσουν τους τέσσερις από τους πέντε διευθυντές της Εθνικής Εκλογικής Επιτροπής. 

Ηνωμένες Πολιτείες και Ευρωπαϊκή Ένωση από την πλευρά τους έχουν καταστήσει σαφές πως δεν αναγνωρίζουν την συντακτική συνέλευση που αναδείχτηκε από τις κάλπες, και θα έχει την αρμοδιότητα να αναθεωρήσει το Σύνταγμα, να διαλύσει την Βουλή και να νομοθετήσει ερήμην της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η νέα 545μελής συνέλευση στελεχώνεται μόνο από αριστερούς υποψήφιους, καθώς η αντιπολίτευση απείχε διαμαρτυρόμενη για την όλη διαδικασία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης