Σε πελάγη ευτυχίας πλέουν τα μέλη της βασιλικής οικογένειας και οι κάτοικοι στη Βρετανία μετά την είδηση πως η Δούκισσα του Κέιμπριτζ γέννησε ένα υγιέστατο αγοράκι. Το μωρό ζυγίζει 3,978 κιλά και ήρθε στον κόσμο στις 18.24 το απόγευμα, ώρα Ελλάδος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση των ανακτόρων του Μπάκιγχαμ, η οποία έγινε στις 22.30 το βράδυ ώρα Ελλάδος, η Κέιτ Μίντλετον και το παιδί χαίρουν άκρας υγείας και θα παραμείνουν όλη τη νύχτα στην ιδιωτική πτέρυγα Lindo του μαιευτηρίου St Mary στο δυτικό τμήμα του Λονδίνου. Παρών στον τοκετό ήταν φυσικά ο ευτυχής πατέρας, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, ο οποίος δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά του που έγινε πατέρας. «Δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο ευτυχισμένοι», είπε ο Ουίλιαμ.

Η βασίλισσα Ελισάβετ, η οποία είχε εκφράσει παράπονα για την… καθυστέρηση στην έλευση του διαδόχου που την εμπόδιζε να πάει… διακοπές, ήταν η πρώτη που ενημερώθηκε μέσω τηλεφώνου για τη γέννηση.

Ο πατέρας του Ουίλιαμ, πρίγκιπας Κάρολος, εξήγησε σε δήλωσή του πως «τόσο ο ίδιος όσο και η γυναίκα του αισθάνονται πανευτυχείς με την άφιξη του πρώτου τους εγγονού», ενώ ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον, ανέφερε πως πρόκειται για μια μεγάλη ημέρα για το βρετανικό έθνος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πρόκειται για μια πραγματικά απίστευτη στιγμή για τον Ουίλιαμ και την Κατρίν και αισθανόμαστε πανευτυχείς για τη γέννηση του παιδιού τους», εξήγησε ο πρώτος στη διαδοχή του βρετανικού θρόνου και συμπλήρωσε:

«Το να γίνεσαι παππούς αποτελεί μια ξεχωριστή στιγμή στο βίο, όπως αναρίθμητοι καλοί μου φίλοι μού είπαν τους μήνες, που προηγήθηκαν, δηλώνω κατά συνέπειαν άπειρα ευτυχής και υπερήφανος, ταυτοχρόνως, που γίνομαι πρώτη φορά παππούς, ανυπομονώντας να δω από κοντά για πρώτη φορά τον πρίγκιπα», πρόσθεσε.


(Η ανακοίνωση έξω από τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ)


(Η ανάρτηση της επίσημης ανακοίνωσης στο καβαλέτο)

Η είδηση για την έλευση του τρίτου στη διαδοχή μέλους της βασιλικής οικογένειας (μετά τον πρίγκιπα Κάρολο και τον Δούκα του Κέιμπριτζ, Ουίλιαμ) σκόρπισε ρίγη συγκίνησης και στους πολίτες που περίμεναν καρτερικά τα χαρμόσυνα νέα τόσο έξω από το μαιευτήριο όσο και έξω από τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.



Η ατμόσφαιρα φορτίστηκε έντονα όταν σύμφωνα με το τελετουργικό ένα μέλος του βασιλικού παλατιού ανακοίνωσε με επίσημη φωνή τη γέννηση του αγοριού στο πλήθος που βρισκόταν συγκεντρωμένο έξω από το μαιευτήριο.

Η ανακοίνωση

Η άφιξη του νέου μέλους της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας έγινε γνωστή με τον ίδιο τρόπο που έγινε και η ανακοίνωση της γέννησης του Ουίλιαμ, ακριβώς όπως ορίζει το πρωτόκολλο.

Το Παλάτι του Μπάκιγχαμ εξέδωσε ανακοίνωση, την οποία και τοποθέτησε σ’ ένα καβαλέτο στο προαύλιο του παλατιού.

Το καβαλέτο είχε να χρησιμοποιηθεί από το 1982, οπότε και γεννήθηκε ο πρίγκιπας Ουίλιαμ.

(Το καβαλέτο όπου ανακοινώθηκε η γέννηση του πρίγκιπα Γουίλιαμ το 1982)

Η ανάρτηση της επίσημης ανακοίνωσης στο Μπάκιγχαμ…


Τοκετός on… air

Περισσότεροι από 150.000 άνθρωποι είχαν παρακολουθήσει μέχρι και την Παρασκευή σε ζωντανή μετάδοση πλάνα από την είσοδο του νοσοκομείου τα οποία μετέδιδαν σε καθημερινή βάση από τις 10 Ιουλίου την είσοδο του Νοσοκομείου St Mary στο Δυτικό Λονδίνο, τα μεγαλύτερα βρετανικά sites.

Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ είχαν ανακοινώσει ότι το βασιλικό βρέφος αναμένεται κάποια στιγμή μέσα στον Ιούλιο, ενώ το ενδιαφέρον κορυφώθηκε στις 13 Ιουλίου, ημερομηνία πιθανότερη της γέννησης του παιδιού του Δούκα και της Δούκισσας του Κέιμπριτζ.

(Η πτέρυγα Lindo του Νοσοκομείου St Mary στο Δυτικό Λονδίνο)

(Επίσκεψη της Κέιτ Μίντλεντον το Grimsby στις 6 Μαρτίου. Η Δούκισσα του Κέιμπριτζ κρατά στην αγκαλιά της το αρκουδάκι που της προσέφεραν πολίτες ως δώρο)

Επίσης, μεγάλη κινητικότητα σημειώθηκε στις 19 Ιουλίου, καθώς η σύζυγός του πρίγκιπα Καρόλου Καμίλα είχε πει προ ημερών ότι η Κέιτ θα γεννήσει την Παρασκευή (σ.σ. 19-7).

Η Κέιτ και ο Ουίλιαμ από την αρχή ήλπιζαν σ’ έναν φυσιολογικό τοκετό και σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Telegraph είχαν παροτρύνει τον γυναικολόγο της 31χρονης Μίντλεντον Marcus Setchell να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να γεννήσει φυσιολογικά η Δούκισσα του Κέιμπριτζ.

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ έγινε το πρώτο μέλος της βασιλικής οικογένειας της Αγγλίας που ήταν παρών στον τοκετό του παιδιού του, κρατώντας το χέρι της συζύγου του.

Το όνομα του παιδιού

Σύμφωνα με τα γραφεία στοιχημάτων, το ονόματα που προκρίνεται είναι Γεώργιος.

Το ίντερνετ «στην υπηρεσία του τοκετού»

To παιδί του Ουίλιαμ και της Κέιτ είναι το πρώτο μέλος της βασιλικής οικογένειας που έρχεται στον κόσμο εν μέσω της τεχνολογικής έκρηξης του διαδικτύου και των social media. Μάλιστα, δύο ήταν τα πιο διαδεδομένα hastags στο Twitter: #royalbaby και #royalbabywatch.

Πρώτη καταχώρηση με έκτακτη ανάρτηση: 22.35

Eπιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά – Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης