Μια έρευνα από ανεξάρτητη επιτροπή για το σκάνδαλο που είχε προκαλέσει σάλο στους κόλπους της Γερμανικής Καθολικής Εκκλησίας και αφορούσε στη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών από ιερωμένους, παίρνει τέλος με διαδικασίες εξπρές και μάλιστα με άνωθεν εντολή. Ο λόγος που επικαλέστηκε η ηγεσία της Γερμανικής Καθολικής Εκκλησίας για το κλείσιμο της υπόθεσης, είναι η έλλειψη εμπιστοσύνης στα μέλη της επιτροπής που έχει αναλάβει την έρευνα, σύμφωνα με την αγγλική ηλεκτρονική έκδοση του Der Spiegel.

Σημειώνεται ότι η διεξαγωγή έρευνας από ανεξάρτητη αρχή για το σεξουαλικό σκάνδαλο που συντάραξε τα θεμέλια της εμπιστοσύνης των πιστών στην εκκλησία ήταν μια δέσμευση της εκκλησιαστικής ηγεσίας. Το καλοκαίρι του 2011, η Καθολική Εκκλησία στη Γερμανία ανέλαβε τη δέσμευση δημόσια να διαλευκάνει την υπόθεση που ήρθε στο φως έναν χρόνο νωρίτερα. Επρόκειτο για υπόθεση συγκάλυψης δεκάδων περιπτώσεων σεξουαλικά κακοποιημένων παιδιών από καθολικούς ιερείς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τώρα, σχεδόν δύο χρόνια μετά την έναρξη των ερευνών, η Γερμανική Εκκλησία κλείνει και πάλι την υπόθεση, αφήνοντας πολλά ερωτηματικά.

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης