Η «Υπέρτατη αρχή» της κοινωνικής δικτύωσης, το Facebook, εμποδίζει στο RT.com να κάνει οποιαδήποτε ανάρτηση στη σελίδα του.

Η αυθαίρετη αυτή απαγόρευση, που ενέχει στοιχεία αυθαίρετης λογοκρισίας, ισχύει έως το Σάββατο και ώρα Μόσχας 22.25, με ενδεχόμενο να παραταθεί στην περίπτωση που συνεχιστεί η διάρκεια της τελετής ορκωμοσίας του νεοεκλεγέντος προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ. Αφορμή για την «απαγόρευση» φαίνεται πως στάθηκε η ζωντανή αναμετάδοση από το RT της τελευταίας συνέντευξης Τύπου του απερχόμενου προέδρου Μπαράκ Ομπάμα «χωρίς να έχει αποκτήσει τα δικαιώματα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο διαχειριστής των κοινωνικών δικτύων για το RT, Ivor Crotty, δήλωσε στο Twitter: «Η αποτυχία να αναγνωριστούν τα δικαιώματα ζωντανής αναμετάδοσης οφείλεται σε αλγοριθμικό λάθος και ελπίζουμε πως το λάθος αυτό θα επιλυθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα».

«Το παράδοξο είναι πως ενώ το Facebook αποτελεί έναν χορηγό ζωντανής αναμετάδοσης γεγονότων, παρουσιάζει δυσλειτουργίες στην έγκριση χορήγησης των δικαιωμάτων. Έτσι, το RT θα συνεχίσει μόνον αναρτήσεις κειμένων στο Facebook, ώσπου να επιλυθεί το πρόβλημα» ανέφερε ακόμη ο Crotty.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


 Η ανάρτηση που διακρίνει κάποιος στο Facebook του RT είναι:

«Προς το παρόν έχει μπλοκάρει το δικαίωμα νέων αναρτήσεων στο FB. Παρακαλούμε για την ανοχή σας, καθώς θα διαρκέσει έως τις 10.25μ.μ. του Σαββάτου, ώρα Μόσχας. Ως τότε, θα συνεχίσουμε τις επαφές με την ομάδα του FB για την επίλυση του προβλήματος. Μέχρι τότε, ακολουθείτε μας στο Twitter στο @rt_com για να ενημερώνεστε για όσα συμβαίνουν».

Το ζήτημα είναι πως το FB εμφανίζεται εδώ ως ο «Μεγάλος Αδελφός» και επιβάλλει λογοκρισία κατά το δοκούν σε αντίθεση όσων διακηρύσσει για «ανεξαρτησία», «πλουραλισμό» και «ελευθερία της ενημέρωσης».

Πληροφορίες από RT.com
Σύνταξη: κ. Μπετινάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης