Ο θάνατος των δύο προσφυγόπουλων από τη Συρία, του πεντάχρονου Galip και του τρίχρονου Aylan Kurdi, κατά το ταξίδι τους στη Μεσόγειο έχει προκαλέσει παγκόσμιο σοκ και κατακραυγή για ένα ζήτημα που ακόμη και οι «ισχυροί» της ευρωπαϊκής και παγκόσμιας σκακιέρας αδυνατούν να επιλύσουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο θάνατος των δύο προσφυγόπουλων από τη Συρία, του πεντάχρονου Galip και του τρίχρονου Aylan Kurdi, κατά το ταξίδι τους στη Μεσόγειο έχει προκαλέσει παγκόσμιο σοκΤα δύο παιδιά ταξίδευαν από το Κομπανί προς την Ευρώπη μέσα σε μια ασφυκτικά γεμάτη λέμβο, όταν ξαφνικά ανετράπη… Η αντίστροφη μέτρηση είχε ξεκινήσει, καθώς κολύμπι δεν ήξεραν, σωσίβια δεν φορούσαν και πάνω στον πανικό δεν υπήρχε κανείς να τα σώσει… Η μητέρα τους, Rehan, πνίγηκε κι αυτή και μόνο ο πατέρας τους Abdullah διεσώθη. Μετά την τραγωδία, οι μοναδικές λέξεις που κατάφερε να αρθρώσει ήταν: «Η γυναίκα και τα δύο μου αγόρια είναι νεκροί».

Μιλώντας στα τοπικά κανάλια, η θεία των ανήλικων θυμάτων είπε ότι πληροφορήθηκε για τον θάνατό τους μέσω τηλεφώνου από τον πατέρα των παιδιών.

Η οικογένεια είχε τελικό προορισμό τον Καναδά, όπου σκόπευε να ζήσει, με τη συμπαράσταση της θείας, η οποία διαμένει στο Βανκούβερ. Ευρισκόμενοι στην Τουρκία, προσπάθησαν να εκδώσουν βίζα, κάτι που δεν κατάφεραν, με αποτέλεσμα να φύγουν από τα παράλια μέσω θαλάσσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έτσι ξεκίνησε και το μεγάλο της ταξίδι, που έμελλε να αποβεί μοιραίο…

Τραγική ειρωνεία… Άλλα δύο αδέλφια, ο 11χρονος Zainb Ahmet-Hadi και ο 9χρονος Hayder, πνίγηκαν σε αυτό το ναυάγιο.

Η εικόνα της μητέρας τους να θρηνεί για τον χαμό των παιδιών της έχει «παγώσει» την υφήλιο.

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης