Τουλάχιστον 9 άνθρωποι σκοτώθηκαν και εκατοντάδες τραυματίστηκαν έπειτα από την ισχυρή σεισμική δόνηση των 6,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που «ταρακούνησε» την Πέμπτη το νοτιοδυτικό τμήμα της Ιαπωνίας. Σύμφωνα με τις αρχές της ασιατικής χώρας, 19 σπίτια κατέρρευσαν, ενώ άγνωστος παραμένει ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν παγιδευτεί στα χαλάσματα.

​Τουλάχιστον 9 άνθρωποι σκοτώθηκαν και εκατοντάδες τραυματίστηκαν έπειτα από την ισχυρή σεισμική δόνηση των 6,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Όπως μετέδωσε το κρατικό κανάλι NΗΚ, στις έρευνες διάσωσης συμμετέχουν και δυνάμεις του στρατού, την ώρα που η πυροσβεστική βρίσκεται επί ποδός. Πλάνα της δημόσιας τηλεόρασης έδειχναν πυροσβέστες να δίνουν μάχη με τις φλόγες σε κτήριο στο Μασίκι, μια κωμόπολη 34.000 ατόμων κοντά στο επίκεντρο του σεισμού. Εκπρόσωπος της κυβέρνησης γνωστοποίησε ότι αρκετές κατοικίες παραδόθηκαν στις φλόγες λόγω διαρροής στο δίκτυο φυσικού αερίου.

Περίπου 44.000 άνθρωποι διανυκτέρευσαν σε ανοικτούς χώρους, την ώρα που περισσότερες από 100 μετασεισμικές δονήσεις σημειώθηκαν τις τελευταίες ώρες. Χιλιάδες κατοικίες παραμένουν χωρίς ρεύμα. 

«Θα κάνουμε τα πάντα και θα συνεχίσουμε τις επιχειρήσεις διάσωσης και ανεύρεσης θυμάτων κατά τη διάρκεια της νύχτας» τόνισε σε δηλώσεις του ο πρωθυπουργός της ασιατικής χώρας Σίνζο Άμπε.

Δεν υπήρξε προειδοποίηση για τσουνάμι. Εκτιμάται πως ο σεισμός έγινε αισθητός από 750.000 κατοίκους. Παρά το γεγονός ότι το μέγεθος της δόνησης (6,2R) δεν ήταν μεγάλο, το μικρό εστιακό βάθος (10 χλμ.) φαίνεται πως ήταν ο παράγοντας που προκάλεσε σημαντική καταστροφή σε κατοικημένες περιοχές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο συγκεκριμένος σεισμός ξύπνησε μνήμες από το καταστροφικό «χτύπημα» του Εγκέλαδου στις 11 Μαρτίου 2011. Περισσότεροι από 18.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, την ώρα που οι εικόνες από το πέρασμα του τσουνάμι έκαναν τον γύρο του κόσμου.

Διαβάστε επίσης:
Ιαπωνία: Τουλάχιστον 12 τραυματίες από σεισμό-Πληροφορίες για τρεις νεκρούς

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης