Την ικανοποίησή του για την έκβαση της υπόθεσης ομηρίας ενός Γάλλου δημοσιογράφου, ο οποίος βρισκόταν για αρκετές εβδομάδες στα χέρια μαχητών ένοπλης οργάνωσης στην Κολομβία, εξέφρασε την Τετάρτη ο πρόεδρος της Γαλλίας.

Ο François Hollande επιβεβαίωσε την απελευθέρωση του δημοσιογράφου του δικτύου «France 24», Romeo Langlois, από μέλη των Επαναστατικών Ενόπλων Δυνάμεων της Κολομβίας (Farc). Παράλληλα δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τις Αρχές της Κολομβίας καθώς και τη Διεθνή Επιτροπή Ερυθρού Σταυρού για τους χειρισμούς τους στη συγκεκριμένη υπόθεση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο συμπατριώτης μας, Romeo Langlois, ο οποίος κρατείτο στην Κολομβία από τη Farc από τις 28 Απριλίου, μόλις αφέθηκε ελεύθερος. Είναι μια στιγμή μεγάλης χαράς και συμμερίζομαι πλήρως την ευτυχία και την ανακούφιση της οικογένειάς του, των συγγενών του και της σύνταξης του “France 24”», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

«Οι πρώτες σκέψεις μου βρίσκονται στον Romeo Langlois, ο οποίος θα επιστρέψει σύντομα στη Γαλλία, όπου θα ξαναβρεί την οικογένεια και τους συγγενείς του που έζησαν αυτή τη δοκιμασία με μια αξιοσημείωτη αξιοπρέπεια. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλους όσους συνέβαλαν σε αυτή την ευτυχή έκβαση, και ιδιαίτερα τις Αρχές της Κολομβίας και τη Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού των οποίων η βοήθεια ήταν ανεκτίμητη. Χαιρετίζω επίσης τη δράση της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Κολομβία και των κρατικών υπηρεσιών των οποίων η κινητοποίηση ήταν πλήρης από τις 28 Απριλίου», αναφέρεται επίσης.

Δείτε το video…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:
Κολομβία: Εκεχειρία λόγω απελευθέρωσης Γάλλου δημοσιογράφου, Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 28 Μαΐου 2012, 08:58
 
Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης