Δεν θα οδηγηθεί σε δίκη ο αστυνομικός, Ντάρεν Γουίλσον, που τον Αύγουστο πυροβόλησε εξ επαφής και σκότωσε έναν 18χρονο Αφροαμερικανό, ο οποίος ήταν άοπλος στο προάστιο Φέργκιουσον της πόλης του Σέιντ Λούις στο Μιζούρι.

Ο εισαγγελέας, ο οποίος είναι γιος αστυνομικού, εξέφρασε τη βαθιά του συμπάθεια προς την οικογένεια του Μάικλ Μπράουν, πριν ανακοινώσει το πόρισμα των ενόρκων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είμαστε βαθύτατα απογοητευμένοι που ο δολοφόνος του παιδιού μας δεν θα αντιμετωπίσει τη συνέπεια των ενεργειών του. Κατανοούμε ότι πολλοί συμμερίζονται τον πόνο μας, σας ζητούμε να εκφράσετε την απογοήτευσή σας με τρόπους που θα φέρουν θετική αλλαγή. Πρέπει μαζί να αλλάξουμε το σύστημα που επέτρεψε να συμβεί αυτό. Βοηθήστε μας στην εκστρατεία, ώστε να διασφαλίσουμε ότι κάθε αστυνομικός που εργάζεται στους δρόμους σε αυτή τη χώρα έχει κάμερα πάνω του. Σας ζητούμε να κρατήσετε τις διαμαρτυρίες σας σε ειρηνικό κλίμα. Δεν είναι κατάλληλη αντίδραση να απαντάμε στη βία με βία. Μην κάνουμε μόνο θόρυβο, ας κάνουμε τη διαφορά» είπαν οι γονείς του Μάικλ Μπράουν σε ανακοίνωσή τους.

Να σημειωθεί πως λίγο μετά την ανακοίνωση του δικαστηρίου το πλήθος, που είχε συγκεντρωθεί έξω από το δικαστήριο, άρχισε να εξαγριώνεται, φωνάζοντας δυνατά συνθήματα, ενώ οι αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη ενός άντρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης: ΗΠΑ: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Μιζούρι

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης