Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας χαρακτήρισε «ιστορική ευκαιρία» την πιθανότητα να διοργανώσει η χώρα του τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020, υπογραμμίζοντας ότι ενδεχόμενη επιλογή του Τόκιο από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) θα αποτελέσει την αρχή για την ανάκαμψη της ιαπωνικής οικονομίας.

Τόσο ο Γιοχισίκο Νόντα όσο και ο δήμαρχος του Τόκιο στηρίζουν πολλά στους Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς η οικονομία της χώρας συνεχίζει να δοκιμάζεται από τις καταστροφικές συνέπειες του τσουνάμι που «χτύπησε» στις 11 Μαρτίου του 2011. Για πρώτη φορά μετά το 1980, η χώρα παρουσίασε έλλειμμα στο εμπορικό ισοζύγιο, την ίδια στιγμή που οι ιαπωνικές αυτοκινητοβιομηχανίες δοκιμάστηκαν σκληρά λόγω της παγκόσμιας ύφεσης και των προβλημάτων στη γραμμή παραγωγής των εργοστασίων τους τόσο στην Ιαπωνία όσο και στην Ταϊλάνδη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών, οι εξαγωγές προς την Κίνα και τη Δυτική Ευρώπη κατέγραψαν πτώση μεγαλύτερη του 7% για τον μήνα Απρίλιο, με το εμπορικό έλλειμμα να διαμορφώνεται στα 520 δισ. γιεν (6,5 δισ. δολάρια).

«Αποτελεί πραγματική τιμή το Τόκιο να επιλέγεται ανάμεσα στις τρεις πόλεις. Η ανάληψη της διοργάνωσης των Ολυμπιακών και των Παραολυμπιακών Αγώνων θα είναι το σύμβολο της ανάκαμψης της Ιαπωνίας μετά την τραγωδία της περασμένης χρονιάς» τόνισε σε δηλώσεις του.

Οι τρεις χώρες που πέρασαν στην επόμενη φάση είναι το Τόκιο, η Μαδρίτη και η Κωνσταντινούπολη, ενώ το Μπακού και η Ντόχα τέθηκαν εκτός συνέχειας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης: Τρεις υποψήφιες πόλεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020
Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 24 Μαΐου 2012, 08:47

Ταϊλάνδη: Back to business για τη Honda
Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2012, 04:42

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης