Ένας ακόμη Αφροαμερικανός δολοφονήθηκε, αφότου αστυνομικός τον πυροβόλησε θανάσιμα στο El Cajon, στην Καλιφόρνια. Το νέο αυτό περιστατικό αστυνομικής βίας πυροδότησε έντονο κύμα αντιδράσεων και καταγγελιών για ρατσισμό στο προάστιο που βρίσκεται βορειοανατολικά του Σαν Ντιέγκο.

Την Τρίτη το απόγευμα, η αστυνομία του El Cajon απάντησε σε έκκληση (911) για βοήθεια μετά από ένα περιστατικό με αφροαμερικανό (γύρω στα 30), ο οποίος φέρεται να συμπεριφερόταν περίεργα σε εμπορικό κέντρο του Broadway Village, σύμφωνα με τον υπολοχαγό Rob Ransweiler.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο άνδρας περιφερόταν σαν “χαμένος” -σύμφωνα με μαρτυρίες- πίσω από ένα εστιατόριο και κάποια στιγμή βρέθηκε μπροστά από δύο αστυνομικούς αλλά αρνήθηκε να βγάλει τα χέρια του από τις τσέπες του παντελονιού του. 

Οι αστυνομικοί προσπάθησαν να του μιλήσουν, όμως κάποια στιγμή ο άνδρας με απότομη κίνηση έβγαλε ένα μυτερό αντικείμενο από την τσέπη του παντελονιού του και το προέταξε απέναντι και προς το μέρος του ενός εξ αυτών, κάνοντας μία κίνηση που παραπέμπει σε εκείνη του σκοπευτή

Ο αρχηγός της αστυνομίας Τζεφ Ντέιβις δεν διευκρίνισε για τι αντικείμενο επρόκειτo, όμως στη σκηνή δεν βρέθηκε όπλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρώτος αστυνομικός αντέδρασε ακαριαία και πυροβόλησε τέσσερις φορές τον άνδρα που φαινόταν να τον είχε βάλει στο στόχαστρο, κι ένας δεύτερος αστυνομικός στη συνέχεια τον χτύπησε με ένα Taser (ηλεκτρικό όπλο (CEW)).

Μάλιστα έχει δοθεί στη δημοσιότητα και σχετική φωτογραφία (ΦΩΤΟ) με τον μαύρο άνδρα την στιγμή της επίμαχης απειλητικής κίνησης του.

Αυτόπτης μάρτυρας πάντως κατήγγειλε ότι η αστυνομία δεν απηύθυνε, προτού πέσουν οι πυροβολισμοί, καμία προειδοποίηση.

«Έφθασαν στο σημείο έχοντας βγάλει ήδη τα όπλα τους και τον πυροβόλησαν τέσσερις φορές» ανέφερε άλλος διαδηλωτής.

Σε βίντεο που ανηρτήθη στο διαδίκτυο η αδελφή του θύματος, ακούγεται να λέει «Θεέ μου. Σκοτώσατε τον αδελφό μου».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης