Περίπου 1.000 νοσοκόμες συμμετείχαν στην πρωτότυπη διαμαρτυρία που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στο κέντρο του Λας Βέγκας και στόχο είχε να χτυπήσει «καμπανάκι» για τους κινδύνους από ένα ενδεχόμενο ξέσπασμα του ιού Έμπολα στις ΗΠΑ.

Όπως τόνισε σε δηλώσεις της στο Associated Press η νοσοκόμα Julia Scott, τα αμερικανικά νοσοκομεία δεν είναι προετοιμασμένα για να αντιμετωπίσουν πολλαπλά κρούσματα του συγκεκριμένου ιού, που έχει σκορπίσει τον θάνατο σε χώρες της Δυτικής Αφρικής. «Ο Έμπολα μπορεί εύκολα να έρθει στις ακτές μας και δεν είμαστε έτοιμοι για ένα τέτοιο ενδεχόμενο» πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας νοσοκόμες με κόκκινες μπλούζες έμειναν ακίνητες στο πεζοδρόμιο, παριστάνοντας τις νεκρές. Στη συνέχεια τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τα μέλη ανθρωπιστικών οργανώσεων που έχασαν τη ζωή τους από τον ιό κατά τη διάρκεια νοσηλείας ασθενών στη Δυτική Αφρική.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Π.Ο.Υ., τουλάχιστον 2.917 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον Έμπολα στην Αφρική. Τέσσερις Αμερικανοί διαπιστώθηκε ότι είναι φορείς του ιού και μεταφέρθηκαν για θεραπεία στις ΗΠΑ.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης