Αν και την Κυριακή διέρρευσε μια φήμη πως η 27χρονη γυναίκα που κρατείται και πρόκειται να εκτελεστεί στο Σουδάν γιατί δεν απαρνείται το χριστιανισμό, αργότερα διαψεύθηκε από την κυβέρνηση.

Ο ίδιος ο δικηγόρος της κοπέλας, που πριν λίγες μέρες έφερε στον κόσμο το παιδί της αλυσοδεμένη στη φυλακή, δηλώνει την αμφιβολία του για μια τέτοιου είδους εξέλιξη: «Τίποτα δεν έχει αλλάξει» είπε ο Ελσαρίφ Αλί Μοχάμεντ. «Η Μέριαμ βρίσκεται ακόμα στη φυλακή» είπε, κάνοντας λόγο για «πολιτική δήλωση υπό την πίεση της διεθνούς καμπάνιας» για την απελευθέρωση της 27χρονης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο δικηγόρος είπε ότι μόνο ένα δικαστήριο μπορεί να εγκρίνει την απελευθέρωση της γυναίκας και όχι κυβερνητικοί αξιωματούχοι.

Αξιωματούχος του υπουργείου Εξωτερικών του Σουδάν είχε δηλώσει στο BBC το Σάββατο, ότι η γυναίκα πρόκειται να αφεθεί «σύντομα ελεύθερη».

Η 27χρονη καταδικάστηκε σε θάνατο στις 15 Μαΐου -ευρισκόμενη σε προχωρημένη εγκυμοσύνη- βάσει του ισλαμικού νόμου που ισχύει στο Σουδάν και απαγορεύει την αλλαγή θρησκεύματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κοπέλα έφερε πριν από λίγες ημέρες στον κόσμο το δεύτερο παιδί της αλυσοδεμένη. Είναι παντρεμένη με έναν χριστιανό του Νοτίου Σουδάν και έχει επίσης καταδικαστεί να μαστιγωθεί 100 φορές για «μοιχεία».

Η υπόθεσή της προκάλεσε διεθνή κατακραυγή και εκκλήσεις για άμεση απελευθέρωση.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης