Δεκαοκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν, όταν ένα φορτηγάκι ανέβηκε σε πεζοδρόμιο σε πολυσύχναστο σημείο στο κέντρο της Σανγκάης και χτύπησε πεζούς, όπως ανακοίνωσαν οι δημοτικές αρχές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως έγινε γνωστό από την τοπική αστυνομία, το αυτοκίνητο βγήκε από τον δρόμο από ατύχημα, αφού έπιασε φωτιά, ενώ ο οδηγός κατηγορείται ότι κάπνιζε στο τιμόνι.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, ο οδηγός κάπνιζε ενώ μετέφερε μέσα στο αυτοκίνητο «επικίνδυνες ουσίες» που πήραν φωτιά, κάτι που προκάλεσε την απώλεια του ελέγχου του οχήματος, συμπλήρωσε η αστυνομία της κινεζικής μητρόπολης.

Το περιστατικό σημειώθηκε περί τις 09.00 τοπική ώρα (03.00 ώρα Ελλάδας) σε μια πολυσύχναστη, εμπορική συνοικία στο κέντρο της πόλης, ενώ πολλοί άνθρωποι βρίσκονταν καθ’ οδόν προς τις δουλειές τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σκληρές εικόνες από τον τραυματισμό πεζών στη Σανγκάη:

Πολίτες παρέχουν τις πρώτες βοήθειες σε άτομο που τραυματίστηκε από το φλεγόμενο φορτηγάκι:

Ωστόσο, δεν διευκρινίστηκε στην ανακοίνωση εάν η φωτιά στο φορτηγάκι εκδηλώθηκε πριν χτυπήσει τους πεζούς ή κατόπιν.

Tο φορτηγάκι που σκόρπισε τον πανικό στη Σανγκάη:

Η φωτιά κατασβέστηκε και σύμφωνα με τις δημοτικές αρχές διεξάγεται έρευνα για το περιστατικό.

Σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό ιστοχώρο The Paper της Σανγκάης, το αυτοκίνητο φλεγόταν όταν ανέβηκε στο πεζοδρόμιο, χτύπησε πεζούς και σταμάτησε μπροστά σε ένα υποκατάστημα της αλυσίδας Starbucks.

Ένας εκπρόσωπος της Starbucks στη Σανγκάη δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι το κατάστημα δεν υπέστη ζημιές και κανένας από τους πελάτες ή τους υπαλλήλους του δεν τραυματίστηκε. «Το κατάστημα έκλεισε και θα βοηθήσουμε τις Αρχές στις έρευνές τους» είπε.

Το συμβάν συνέπεσε με την επίσκεψη της πρωθυπουργού της Βρετανίας Τερέζας Μέι στην κινεζική μητρόπολη.

Διερχόμενοι προσπάθησαν να σπάσουν το παράθυρο του αυτοκινήτου και να βγάλουν τους έξι ανθρώπους που βρίσκονταν μέσα σε αυτό, σύμφωνα με τον ιστότοπο The Paper.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν στο ίδιο μέσο ενημέρωσης πως μέσα στο όχημα βρίσκονταν φιάλες αερίου. Ωστόσο, το κείμενο που αναρτήθηκε αρχικά αποσύρθηκε κι αντικαταστάθηκε από την ανακοίνωση των Αρχών της Σαγκάης για το συμβάν.

Η αστυνομία δεν έκανε κανένα σχόλιο για το ενδεχόμενο να επρόκειτο για εσκεμμένη ενέργεια κακοποιών ή τρομοκρατών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης