Τα πρωτοσέλιδα των εβραϊκών εφημερίδων που εκδίδονται στη Βρετανία υποστηρίζουν πως ο αρχηγός της αντιπολίτευσης στο Ηνωμένο Βασίλειο, Τζέρεμι Κόρμπιν, «έχει ασπασθεί τον αντισημιτισμό από τη στιγμή που ανέλαβε επικεφαλής των Εργατικών».

Καθώς εντείνεται η ατμόσφαιρα που ίσως οδηγήσει σε πρόωρες εκλογές στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι μεγαλύτερες εβραϊκές εφημερίδες που εκδίδονται στη Βρετανία υποστηρίζουν πως ενδεχόμενη κυβέρνηση με επικεφαλής τον Τζέρεμι Κόρμπιν «θα προκαλούσε ανατροπές στη ζωή των Εβραίων που ζουν στη χώρα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι εφημερίδες «The Jewish Chronicle», «Jewish News» και «Jewish Telegraph», με τον ίδιο πρωτοσέλιδο τίτλο «Στεκόμαστε ενωμένοι», στη σημερινή τους έκδοση (Πέμπτης), αντιτίθενται στην απόφαση που έλαβε το Εργατικό Κόμμα να μην αποδεχθεί στο σύνολό της τον διεθνώς αποδεκτό ορισμό για τον αντισημιτισμό, στον «κώδικα συμπεριφοράς», υποστηρίζοντας ότι αντικατοπτρίζει τη γενική πολιτική που ασκεί ο Κόρμπιν από τότε που ανέλαβε την ηγεσία του κόμματος, το 2015.

Δικαιολογώντας τον κοινό πρωτοσέλιδο τίτλο τους, οι εβραϊκές εφημερίδες σημειώνουν πως «υπάρχει απειλή για την ύπαρξη της εβραϊκής ζωής στη χώρα, στην περίπτωση που εκλεγεί κυβέρνηση υπό τον Τζέρεμι Κόρμπιν».

Το κοινό πρωτοσέλιδο σχόλιο υποστηρίζει ακόμη: «Με το Brexit να έχει προκαλέσει κυβερνητική αναταραχή, υφίσταται κίνδυνος ο άνθρωπος που εθελοτυφλεί στους φόβους που εκφράζονται από την εβραϊκή κοινότητα και με εχθρική ρητορική ως προς το Ισραήλ να πατήσει στον αντισημιτισμό ώστε να γίνει πρωθυπουργός».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Απαντώντας στα δημοσιεύματα, εκπρόσωπος του Εργατικού Κόμματος δήλωσε ότι «κυβέρνηση Εργατικών δεν πρόκειται να αποτελέσει οποιαδήποτε απειλή για τον εβραϊκό πληθυσμό της χώρας, επειδή η ασφάλεια είναι πρωταρχικό καθήκον».

Πληροφορίες από theguardian.com
Σύνταξη: Κ. Μπετινάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης