Οι εκτιμήσεις ότι η Ομοσπονδιακή Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) θα προχωρήσει νωρίτερα του αναμενομένου σε αύξηση του βασικού της επιτοκίου, σε συνδυασμό με την αβεβαιότητα των ιστορικών υψηλών, οδήγησε σήμερα του αμερικανικούς δείκτες σε πτώση.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 0,26% στις 17.024,21 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημείωσε πτώση 0,77% στις 4.451,53 μονάδες και ο δείκτης S&P 500 έκλεισε πτωτικά κατά 0,39% στις 1.977,65 μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο ταμπλό, σημαντικές απώλειες κατέγραψε ο κλάδος της ενέργειας, καθώς συνεχίζεται η διόρθωση του αργού. Η Peabody Energy υποχώρησε κατά 3,7% και η Chesapeake Energy έχασε 4,9%. Επίσης, η Peabody Energy υποβαθμίστηκε από την Deutsche Bank σε hold, από buy προηγουμένως. Η γερμανική τράπεζα μείωσε και την τιμή στόχο στα 19 δολάρια, από 22 δολάρια προηγουμένως.

Απώλειες που έφτασαν το 15% σημείωσε η GT Advanced Technologies, μετά τις εκτιμήσεις των αναλυτών της Canaccord ότι η κερδοφορία της δεν θα ανακάμψει εάν η Apple δεν αποφασίσει να χρησιμοποιήσει ζαφείρι στα μοντέλα iPhone.

Στον αντίποδα, η Archer-Daniels-Midland ενισχύθηκε κατά 1,9%, μετά την αναβάθμιση της από την Miller Tabak + Co. σε buy από hold προηγουμένως, με αφορμή την ανακοίνωση της ότι σκοπεύει να αποκτήσει την Wild Flavors έναντι 3 δισ. δολαρίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αύριο ξεκινά ατύπως η περίοδος ανακοινώσεων των αποτελεσμάτων δευτέρου τριμήνου για τις εταιρείες, με την Alcoa να είναι η πρώτη που θα ανακοινώσει πως διαμορφώθηκαν τα μεγέθη της. Οι αναλυτές αναμένουν οι εταιρείες του S&P 500 να δείξουν ότι τα κέρδη τους αυξήθηκαν κατά μέσο όρο 5%.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης