Τα ερωτήματα σχετικά με το Pole dance είναι πολλά και προκαλούν αντικρουόμενες απόψεις. Ο περισσότερος κόσμος το έχει συνδέσει με μπαρ όπου κυριαρχούν οι παράνομες δραστηριότητες ενώ και τα σχόλια του τις περισσότερες φορές για τα άτομα που ασχολούνται με το συγκεκριμένο επάγγελμα είναι αρνητικά.

Μπορεί η ταινία «Striptease» με την Demi Moore να άλλαξε λίγο την εικόνα του Pole dance καθώς διηγούταν την προσπάθεια μιας μητέρας να μαζέψει χρήματα για τη δίκη στην οποία θα αποφασιζόταν η κηδεμονία της κόρης της, ωστόσο ακόμα και σήμερα το συγκεκριμένο είδος χορού δεν αντιμετωπίζεται έξω από το πλαίσιο μέσα στο οποίο παρουσιάζεται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε μια προσπάθεια να αλλάξει αυτή η εικόνα και το Pole dance να «βγει» από τα «ύποπτα» μπαρ με τους «περίεργους» ανθρώπους, τα τελευταία χρόνια διοργανώνεται το Αμερικανικό Πρωτάθλημα Pole dance στη Ν.Υόρκη. Οι διαγωνιζόμενες έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν μουσική υπόκρουση από τζαζ και ρέγκε μέχρι ροκ και κλασσική μουσική.

Ενδεικτικό είναι ότι αρκετοί από τους συμμετέχοντες εμπνέονται από πρόσφατα γεγονότα στις χορογραφίες τους με τη Natasha Wang, μεγάλη νικήτρια του φετινού διαγωνισμού να παρουσιάζει μια χορογραφία εμπνευσμένη από την ταινία «Black Swan», με πρωταγωνίστρια τη Natalie Portman.

«Όταν είδα την ταινία, κάτι “μίλησε” μέσα μου. Είμαι κι εγώ απίστευτα σχολαστική και θέλω συνεχώς να τα κάνω όλα τέλεια», ανέφερε η νικήτρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένα είναι σίγουρο…το Pole dance δεν παύει να αποτελεί μια σωματική και πνευματική άσκηση που σε αρκετές περιπτώσεις φθάνει το ανθρώπινο σώμα….στα όρια.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης