Πάνω από 200 κατοικίες έγιναν στάχτη από δύο μεγάλες πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Μιανμάρ.

Λίγο μετά τις 04.00 τα ξημερώματα (τοπική ώρα) ξέσπασε φωτιά σε συνοικία της πόλης Μάντελεϊ (658 χλμ. βόρεια της οικονομικής πρωτεύουσας Γιανγκόν). Επί τόπου έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες για σχεδόν τρεις ώρες, προκειμένου να θέσουν τις φλόγες υπό έλεγχο. Το έργο των πυροσβεστών ήταν εξαιρετικά δύσκολο, καθώς για την κατασκευή των σπιτιών της περιοχής έχουν χρησιμοποιηθεί ως πρώτη ύλη ξύλο και μπαμπού, υλικά που είναι εύφλεκτα. Σαν να μην έφθανε αυτό, μια δεύτερη μεγάλη πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 05.45 τα ξημερώματα σε διαφορετικό σημείο της πόλης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα αίτια παραμένουν άγνωστα, ωστόσο όπως μετέδωσε το Reuters δεν είναι λίγοι αυτοί που φοβούνται πως πρόκειται για ακόμα ένα επεισόδιο στη διαμάχη ανάμεσα σε βουδιστές και μέλη της μουσουλμανικής κοινότητας των Ροχίνγκιας. Οι μνήμες από την πρόσφατη τραγωδία στην Γιανγκόν, όπου δεκάδες παιδιά βρήκαν τραγικό θάνατο, όταν μουσουλμανικό σχολείο τυλίχθηκε στις φλόγες, παραμένουν νωπές.

Σε πρόσφατη έξαρση της θρησκευτικής βίας τον Μάρτιο στην Κεντρική Μιανμάρ σκοτώθηκαν τουλάχιστον 43 άνθρωποι.

Διαβάστε επίσης: Τραγωδία στην οικονομική πρωτεύουσα της Μιανμάρ, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 2 Απριλίου 2013, 03:12

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης