Τραγικό θάνατο βρήκαν 13 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων αρκετών παιδιών, ύστερα από μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε σε μουσουλμανικό σχολείο στην οικονομική πρωτεύουσα της Μιανμάρ, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP).

Η κινητοποίηση της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην Γιανγκόν ήταν άμεση, ωστόσο το κακό δεν άρχισε να γίνει, καθώς οι εγκαταστάσεις τυλίχθηκαν γρήγορα στις φλόγες λόγω εύφλεκτων υλικών. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, η φωτιά προκλήθηκε από κάποιο βραχυκύκλωμα στο σύστημα ηλεκτροδότησης, ωστόσο οι Αρχές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκτιμάται ότι την ώρα εκδήλωσης της πυρκαγιάς περισσότεροι από 70 άνθρωποι βρίσκονταν εντός των εγκαταστάσεων. Όπως αναρτήθηκε στον επίσημο λογαριασμό της Αστυνομίας στο Facebook οι θάνατοι οφείλονται σε εγκαύματα και σε ασφυξία λόγω του πυκνού καπνού.

Βουδιστικός… δάκτυλος πίσω από την τραγωδία;

Το συμβάν έγινε εν μέσω τεταμένου κλίματος ανάμεσα σε Βουδιστές και μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας των Ροχίνγκιας. Από τις 20 Μαρτίου όταν και ξέσπασαν νέες θρησκευτικές συγκρούσεις, πάνω από 43 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, την ίδια στιγμή που τεμένη και σπίτια παραδόθηκαν στις φλόγες στο κεντρικό τμήμα της Μιανμάρ, αναγκάζοντας την κυβέρνηση να επιβάλει απαγόρευση κυκλοφορίας των πολιτών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κι όλα αυτά ενώ ακόμα παραμένουν νωπές οι μνήμες από την κλιμάκωση βίας στο δυτικό τμήμα της χώρας κοντά στα σύνορα με το Μπαγκλαντές το β’ εξάμηνο του 2012. Τότε η σεξουαλική κακοποίηση μιας γυναίκας αποτέλεσε την αφορμή για την έναρξη βίαιων επεισοδίων σε περιοχές όπου διαμένουν κυρίως τα μέλη της συγκεκριμένης θρησκευτικής μειονότητας, με την πόλη Σιττούε να μετατρέπεται σε πεδίο σφοδρών συγκρούσεων και χιλιάδες ανθρώπους να αναγκαστούν να κατευθυνθούν προς το Μπαγκλαντές.
 

Διαβάστε επίσης:
Οι βροχές των μουσώνων απειλούν τους μουσουλμάνους Ροχίνγκιας, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2013, 10:38
Μιανμάρ: Έξαρση θρησκευτικής βίας και απαγόρευση κυκλοφορίας, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2013, 06:17

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης