Ο ανιψιός του Φιντέλ Κάστρο, Αλεχάντρο, διέψευσε τον θάνατο του θείου του, ενώ εκπρόσωπος του γραφείου Τύπου στην Αβάνα απέρριψε τα περί προγραμματισμένης συνέντευξης Τύπου με τη συμμετοχή ξένων δημοσιογράφων.

Η φημολογία για την κατάσταση της υγείας του 88χρονου ηγέτη παραμένει έντονη, με την εξόριστη κοινότητα των Κουβανών στο Μαϊάμι να κάνει λόγο τις τελευταίες ημέρες για «έντονη κινητικότητα στην οικογένεια του Φιντέλ» και για «ένταση στα υψηλά κλιμάκια του καθεστώτος» στην Αβάνα. Οι αναφορές ΜΜΕ στη Βενεζουέλα για εσπευσμένο ταξίδι του προέδρου Νικόλα Μαδούρο στην Κούβα ήρθαν να δέσουν το… γλυκό περί θανάτου του Φιντέλ, ωστόσο μια νέα εξέλιξη έρχεται να δώσει μια άλλη οπτική του συγκεκριμένου θέματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


(Ο Φιντέλ Κάστρο Οντινγκά της Νιγηρίας…)


(… και ο Φιντέλ της Κούβας)

Σύμφωνα με δημοσιεύματα εφημερίδων της Λατινικής Αμερικής φαίνεται πως οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης μπέρδεψαν τον Φιντέλ Κάστρο της Κούβας με τον… Φιντέλ της Νιγηρίας, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 41 ετών. Η κηδεία του Φιντέλ Κάστρο Οντινγκά, γιου του επικεφαλής της αντιπολίτευσης στην αφρικανική χώρα, κηδεύτηκε την Πέμπτη στο Ναϊρόμπι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

H εφημερίδα Nairobi News έγραψε πως «ο Φιντέλ Κάστρο Οντινγκά λειτουργούσε και σκεφτόταν πέρα από κοινωνικά και φυλετικά κριτήρια» και παρουσιαζόταν ενωτικός στις δημόσιες τοποθετήσεις. Το πτώμα του βρέθηκε την περασμένη Κυριακή και οι συνθήκες θανάτου του ερευνώνται.

Εικόνες από την κηδεία του 41χρονου Φιντέλ στο Ναϊρόμπι

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης