Το National Geographic δημοσίευσε τις καλύτερες ταξιδιωτικές φωτογραφίες για το 2013. Τοπία, γεωλογικά φαινόμενα, ιστορικά κτήρια και μνημεία είναι μερικά από αυτά που συνθέτουν την παλέτα των καλύτερων εικόνων ανά τον κόσμο…

Πάρτε μία γεύση από αυτές…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χρώματα που σχηματίζουν ομόκεντρους δακτυλίους σε μια λίμνη στην ανατολική Πομερανία, στην Πολωνία. Η περιοχή στη νότια ακτή της Βαλτικής καλύπτεται σε μεγάλο βαθμό από χωράφια και μεγάλες εκτάσεις δασών. (Kacper Kowalski/Panos Pictures/Courtesy National Geographic)

Τα ποτά εναρμονίζονται πλήρως με το τοπίο κατά τη διάρκεια του θερινού ηλιοστασίου σε ένα μεταμεσονύκτιο πάρτι στο Blue Lagoon της Ισλανδίας, σηματοδοτώντας έτσι την έναρξη της θερινής σεζόν. (Agnieszka Rayss, Anzenberger/Redux/Courtesy National Geographic)

Σπάνια χιονόπτωση πλήττει το Κολοσσαίο της Ρώμης, το οποίο χτίστηκε περίπου 2.000 χρόνια πριν για να φιλοξενεί μάχες μονομάχων και άλλα δημόσια θεάματα. Σήμερα το χωρητικότητας 50.000 θέσεων θέατρο αποφέρει τεράστια έσοδα στην Αιώνια Πόλη, αφού αποτελεί έναν σημαντικό τουριστικό προορισμό.  (Gabriele Forzano/Reuters/Courtesy National Geographic)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένας ψαράς από το Μπαγκλαντές ρίχνει ένα παραδοσιακό μπλε δίχτυ για πιάσει μικροσκοπικές γαρίδες. Το χωριό του, το Gabura, βρίσκεται στο νοτιοδυτικό Μπαγκλαντές και έχει πολλάκις αποτελέσει κέντρο έρευνας για τους επιστήμονες που μελετούν τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής. (Pronob Ghosh/National Geographic Your Shot)

Ο όροφος παρατήρησης στο Burj Khalifa - του ψηλότερου κτηρίου στον κόσμο με ύψος 828 μέτρα - προσφέρει μια πανοραμική θέα των ακτών της ερήμου και των επιπέδων της στάθμης της θάλασσας του Ντουμπάι. Το κτήριο χρειάστηκε επτά χρόνια για να χτιστεί και κατέχει μια σειρά από ρεκόρ, συμπεριλαμβανομένων των περισσότερων παραθύρων, το υψηλότερο υπαίθριο κατάστρωμα παρατήρησης, και το υψηλότερο ασανσέρ υπηρεσίας. (ΜΑΤΙΑ / Alamy / Courtesy National Geographic)

Μία κατασκήνωση στο Pumori προσφέρει μία εκπληκτική θέα προς το γειτονικό Έβερεστ, την υψηλότερη κορφή του κόσμου. Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν του δοθεί το όνομα Έβερεστ από τους Βρετανούς το 1865, το βουνό είχε μετονομαστεί πολλές φορές σε διαφορετικές γλώσσες στο πέρασμα των αιώνων. Για παράδειγμα, οι Θιβετιανοί το αποκαλούν Chomolungma, που μεταφράζεται ως «η μητέρα του σύμπαντος». (Cory Richards / National Geographic)

Στην Ιαπωνία η νυχτερινή θέα των ανθών της κερασιάς κατά τη διάρκεια της άνοιξης, όπως αυτές στο Κιότο και συγκεκριμένα στο παρεκκλήσι Χιράνο, είναι μια ειδική εκδήλωση. «Το μοναδικό σφάλμα των κερασιών: Ανθίζουν όταν τα πλήθη συγκεντρώνονται» είχε γράψει ο γνωστός ποιητής του 12ου αιώνα Saigyo.  (Diane Cook και Len Jenshel / National Geographic)

Οι «ψευδοκρατήρες» σχηματίζουν την εικόνα του τοπίου γύρω από τη λίμνη Mývatn στην Ισλανδία. Το νότιο τμήμα της λίμνης βρίσκεται πάνω από μία ροή στερεοποιημένης λάβας που εισήλθε στο νερό πριν από 2.000 χρόνια. Οι ψευδοκρατήρες διαμορφώνονται και αναμορφώνονται διαρκώς όσο το νερό εγκλωβίζεται κάτω από την επιφάνεια της γης, με αποτέλεσμα να μετατρέπεται σε ατμό και να εκρήγνυται δια μέσου του επιφανειακού στρώματος. (Jonas Bendiksen/National Geographic)

Οι περισσότεροι από τους σχεδόν πέντε εκατομμύρια ανθρώπους, που επισκέπτονται το Grand Canyon National Park κάθε χρόνο απλά απολαμβάνουν την εκπληκτική θέα από το χείλος του φαραγγιού. Οι πιο τολμηροί κατεβαίνουν το φαράγγι και φτάνουν κοντά στον βράχο που θεωρείται πως είναι 1,8 εκατ. ετών. Εδώ, πεζοπόροι διασχίζουν το Deer Creek Trail. Πρόκειται για ένα ολονύκτιο ταξίδι και μια από τις πιο δημοφιλείς διαδρομές στο πάρκο. (Corey Rich/Aurora/Courtesy National Geographic)

Πριν από την αυγή, μια λαμπρή πανσέληνος φωτίζει το χιονισμένο τοπίο του Churchill, στη Μανιτόμπα του Καναδά, το σπίτι μιας αρκτικής αλεπούς. Το τρίχωμα της αλεπούς αλλάζει χρώμα με τις εποχές, καθώς το χιόνι λιώνει αρχίζει να λιώνει το τρίχωμά της θα γίνει ένα γκριζωπό καφέ. (Norbert Rosing / National Geographic)

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

Δείτε όλες τις φωτογραφίες που συγκαταλέγονται στις καλύτερες ταξιδιωτικές για το 2013 από το National Geographic, πατώντας εδώ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης