Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη διάρκεια επίθεσης τηλεκατευθυνόμενου μη επανδρωμένου αεροσκάφους των Η.Π.Α. στην περιοχή του Βόρειου Ουαζιριστάν, στα σύνορα με το Αφγανιστάν, σύμφωνα με ανακοίνωση αξιωματούχων των υπηρεσιών πληροφοριών του Πακιστάν.
Πρόκειται για τη δεύτερη τέτοια επίθεση μέσα σε δύο ημέρες.

Πακιστανός αξιωματούχος ανέφερε πως «τέσσερις εξτρεμιστές σκοτώθηκαν στη διάρκεια επίθεσης κοντά σε μια αγορά στην Μιρανσάχ, την κυριότερη πόλη στο Βόρειο Ουαζιριστάν». Να σημειωθεί πως σε επίθεση που πραγματοποιήθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης σε χωριό περίπου 12 χλμ. από την Μιρανσάχ, το Τάπι, σκοτώθηκαν 10 άνθρωποι, φερόμενα μέλη της Αλ Κάιντα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η χρήση των μη επανδρωμένων τηλεκατευθυνόμενων αεροσκαφών από τη CIA είχε διακοπεί τον Νοέμβριο, όταν μια αεροπορική επιδρομή του NATO στα σύνορα Αφγανιστάν-Πακιστάν είχε στοιχίσει τη ζωή σε 24 Πακιστανούς στρατιώτες, εξοργίζοντας την ηγεσία του Πακιστάν.

Οι Η.Π.Α. ξανάρχισαν τις επιδρομές των μη επανδρωμένων αεροσκαφών (Unmanned Aerial Vehicles, UAVs) την 10η Ιανουαρίου.

Διαβάστε επίσης:
Φονική επιδρομή στο Πακιστάν, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2012, 04:49
Πακιστάν: Προσπαθούν ν’ αποδείξουν ότι δεν είναι… ελέφαντες, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου 2012, 06:52
Πακιστάν: Ναι μεν… αλλά στο άνοιγμα του ανεφοδιασμού των βάσεων στο Αφγανιστάν, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2012, 05:59
Πυρ και μανία με τις Η.Π.Α. το Πακιστάν, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2011, 06:51

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης