Πέντε αστυνομικοί έχασαν τη ζωή τους και έξι τραυματίστηκαν σε περιστατικό πυροβολισμών στο Ντάλας του Τέξας σήμερα τα ξημερώματα.

Οι ένστολοι δέχθηκαν πυρά στη διάρκεια διαδήλωσης κατά των πρόσφατων περιστατικών αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας εις βάρος Αφροαμερικανών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ένστολοι δέχθηκαν πυροβολισμούς στη διάρκεια διαδήλωσης κατά των πρόσφατων περιστατικών αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας εις βάρος ΑφροαμερικανώνΟ Ντέιβιντ Μπράουν, αρχηγός της τοπικής αστυνομίας, δήλωσε ότι ελεύθεροι σκοπευτές πυροβόλησαν 11 αστυνομικούς, σκοτώνοντας πέντε από αυτούς.

Μετά το αιματηρό περιστατικό ένας ύποπτος παραδόθηκε και κρατείται, ενώ οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν στη σύλληψη ακόμη δύο ατόμων που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση.

  Σε εξέλιξη βρίσκονταν για πολλές ώρες διαπραγματεύσεις με ακόμη έναν ύποπτο, ο οποίος εντοπίστηκε σε γκαράζ στο κέντρο της πόλης και ισχυριζόταν ότι ήταν ζωσμένος με εκρηκτικά, τα οποία απειλούσε να πυροδοτήσει. Τελικά, ο ίδιος έστρεψε στον εαυτό του ένα όπλο και πάτησε τη σκανδάλη, δίνοντας τέλος στη ζωή του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, το τμήμα εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών πραγματοποιεί έρευνες σχετικά με ένα σακίδιο που βρέθηκε κοντά στο σημείο του αιματηρού περιστατικού. Το σακίδιο φέρεται να πετάχτηκε από άγνωστο άτομο που επέβαινε σε αμάξι.

Πριν από τις συλλήψεις η αστυνομία δημοσιοποίησε τη φωτογραφία ενός υπόπτου, ο οποίος ωστόσο αργότερα χαρακτηρίστηκε ως «πρόσωπο ενδιαφέροντος».

Τηλεοπτικά πλάνα από την περιοχή δείχνουν την ανάπτυξη πάνοπλων αστυνομικών που λαμβάνουν θέσεις μάχης πίσω από οχήματα.

«Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι μαζί με την αστυνομική κοινότητα του Ντάλας, καθώς αστυνομικοί σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν σήμερα το βράδυ» δήλωσε ο κυβερνήτης Γκρεγκ Άμποτ σε ανακοίνωσή του.

Το Facebook ενεργοποίησε την εφαρμογή προσωπικής ασφάλειας «safety check» μετά τους πυροβολισμούς που δέχθηκαν οι αστυνομικοί.

Διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες πόλεις των ΗΠΑ.

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης