Ένας μουσουλμάνος, ο 24χρονος Lassana Bathily, χαρακτηρίζεται ήρωας από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, καθώς ήταν ο υπάλληλος που έσωσε τουλάχιστον έξι ομήρους κατά τη διάρκεια της επίθεσης ενόπλου (ή ενόπλων) σε εβραϊκό παντοπωλείο του Παρισιού την περασμένη Παρασκευή.

Ο 24χρονος, που κατάγεται από το Μάλι της δυτικής Αφρικής, έκρυψε τους ομήρους στο ψυγείο του παντοπωλείου Hyper Cacher στο Πορτ ντε Βινσέν όταν ο Αμεντί Κουλιμπαλί και κατά πάσα πιθανότητα άλλο ένα άτομο εισέβαλαν με βαρύ οπλισμό στο κατάστημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μιλώντας στο BFMTV ο Bathily είπε: «Έτρεξα προς το ψυγείο, άνοιξα την πόρτα και πολλοί άνθρωποι με ακολούθησαν. Έκλεισα το φως και την ψύξη».

Συνεχίζοντας, αποκάλυψε ότι μετέφερε μέσα τους ομήρους και τους είπε να παραμείνουν ήρεμοι, προσθέτοντας: «Τώρα θα βγω έξω».

Ο ίδιος κατάφερε να διαφύγει την προσοχή των ενόπλων χρησιμοποιώντας έναν ανελκυστήρα και να δώσει πληροφορίες στους αστυνομικούς σχετικά με το τι γινόταν εντός του παντοπωλείου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι τρομαγμένοι όμηροι ήταν επίσης σε θέση να επικοινωνήσουν μέσω τηλεφώνου με τους αστυνομικούς, δίνοντάς τους ουσιώδεις πληροφορίες λίγο πριν από την επιχείρηση εφόδου.

Διαβάστε επίσης:

Πώς 4 άνθρωποι διέλυσαν μια χώρα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης