Οι Βρυξέλλες θα πρέπει να σκληρύνουν τη γραμμή τους στο φλέγον ζήτημα του μεταναστευτικού, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας.

Η Ουγγαρία ήταν η πρώτη χώρα που «σήκωσε» φράκτη από αγκαθωτό συρματόπλεγμα κατά μήκος των νότιων συνόρων της​

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Ο Βίκτορ Όρμπαν, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στον ιστότοπο «Origo», κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση να συλλάβει και να απελάσει όλους τους μετανάστες που βρίσκονται σε ευρωπαϊκό έδαφος και δεν διαθέτουν τα απαραίτητα έγγραφα παραμονής. Μάλιστα, δεν δίστασε να υποστηρίξει ότι θα πρέπει να συγκεντρωθούν σε επιτηρούμενους από τις Βρυξέλλες προσφυγικούς καταυλισμούς έξω από τα σύνορα της Ε.Ε.

«Αυτό θα μπορούσε να είναι ένα νησί. Θα μπορούσε να είναι μια παραλιακή περιοχή στη Βόρεια Αφρική. Την ασφάλεια και τις προμήθειες αυτής της περιοχής, όμως, πρέπει να τις εγγυάται η Ε.Ε. για το δικό της συμφέρον» ανέφερε. «Αυτοί που ήρθαν παράνομα πρέπει να συλληφθούν και να απελαθούν» πρόσθεσε.

Η Ουγγαρία ήταν η πρώτη χώρα που «σήκωσε» φράκτη από αγκαθωτό συρματόπλεγμα κατά μήκος των νότιων συνόρων της προκειμένου να εμποδίσει τις προσφυγικές ροές προς το έδαφός της και τη Βόρεια Ευρώπη. Στις 2 Οκτωβρίου είναι προγραμματισμένο δημοψήφισμα για το αν η Βουδαπέστη πρέπει να τηρήσει το σύστημα υποχρεωτικών ποσοστώσεων για την επανεγκατάσταση των προσφύγων που ζητεί η Κομισιόν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης