Σε νέες αποκαλύψεις σχετικά με το σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών στην ΠΓΔΜ προέβη την Πέμπτη ο αρχηγός του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης Σοσιαλδημοκρατική Ένωση (SDSM) Ζόραν Ζάεβ.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δημοσιοποίησε σήμερα 15 τηλεφωνικές συνομιλίες μεταξύ του αρχηγού των μυστικών υπηρεσιών της ΠΓΔΜ Σάσο Μιγιάλκοφ (πρώτος εξάδελφος του Νίκολα Γκρούεφσκι), της υπουργού Εσωτερικών Γκορντάνα Γιανκούλοφσκα, του διευθυντή του γραφείου του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ Μάρτιν Πρότουγκερ, καθώς και υπουργών που προέρχονται από το αλβανικό κόμμα της συγκυβέρνησης DUI του Αλί Αχμέτι, από τις οποίες αυτοί φέρονται να επεμβαίνουν σε αποφάσεις της Δικαιοσύνης και συνδιαλλάσσονται για τοποθετήσεις δικαστών, φίλα προσκείμενων στην κυβέρνηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Ζάεβ κατηγόρησε τον Ν. Γκρούεφσκι για απόλυτο έλεγχο της δικαστικής εξουσίας και για κατάλυση κάθε έννοιας νομιμότητας στη χώρα.

Οι σημερινές αποκαλύψεις της αντιπολίτευσης ήταν οι δωδέκατες στη σειρά, στη διάρκεια του τελευταίου ενάμιση μήνα, σχετικά με το σκάνδαλο τηλεφωνικών υποκλοπών που συνταράσσει τη χώρα.

Ακόμη, ο κ. Ζάεβ ανέφερε σήμερα ότι η κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι, μέσω των μυστικών υπηρεσιών της χώρας, παρακολουθούσε τις τηλεφωνικές συνομιλίες πρέσβεων σημαντικών ξένων χωρών στην ΠΓΔΜ τις οποίες δεν κατονόμασε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι παρέδωσε ήδη στις πρεσβείες αυτές το περιεχόμενο των τηλεφωνικών υποκλοπών των πρέσβεών τους. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, μεταξύ των ξένων πρέσβεων που τα τηλέφωνά τους παρακολουθούνταν είναι ο πρέσβης της Βουλγαρίας και δύο πρέσβεις των ΗΠΑ στην ΠΓΔΜ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης