Μετά την εκτέλεση δι’ αποκεφαλισμού του τέταρτου ομήρου, του Βρετανού Άλαν Χένινγκ, το Ισλαμικό Χαλιφάτο απειλεί να αποκεφαλίσει και πέμπτο όμηρο.

Πρόκειται για τον 26χρονο πρώην καταδρομέα του αμερικανικού στρατού Πίτερ Κάσιγκ. Ο ίδιος εμφανίζεται στο βίντεο μετά τον αποκεφαλισμό του Χένινγκ, γονατισμένος και φορώντας πορτοκαλί φόρμα, ενώ ο εκτελεστής δίπλα του απειλεί ότι θα γίνει το επόμενο θύμα εάν η συμμαχία υπό τις αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις δεν σταματήσει τους βομβαρδισμούς κατά των τζιχαντιστών σε Ιράκ και Συρία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Κάσιγκ κατάγεται από την Ινδιανάπολη και είναι ο τρίτος Αμερικανός όμηρος που απειλείται με εκτέλεση. Ο 26χρονος απήχθη τον Οκτώβριο του 2013 στη Συρία, όπου είχε μεταβεί προκειμένου να παράσχει ανθρωπιστική βοήθεια.

Υπηρέτησε ως καταδρομέας το 2006 και μετέβη για πρώτη φορά στο Ιράκ το 2007. Επέστρεψε αργότερα στις ΗΠΑ, όπου σπούδασε πολιτικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Μπάτλερ της Ινδιανάπολης.

Ταξίδεψε στον Λίβανο το 2012 προκειμένου να συνεισφέρει εθελοντικά ως βοηθός γιατρού σε νοσοκομεία της παραμεθορίου, περιθάλποντας Παλαιστίνιους πρόσφυγες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ίδιο έτος ίδρυσε τη δική του οργάνωση, τη SERA, μια μη κυβερνητική οργάνωση με σκοπό την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας σε πρόσφυγες. Απήχθη κατά τη διάρκεια αποστολής στην πόλη Ντέιρ Εζούρ της ανατολικής Συρίας.

Επιμέλεια: Μυρτώ Τσάβαλου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης