Στο επίκεντρο σφοδρής κριτικής βρίσκεται από το πρωί της Τρίτης ο Rick Santorum λόγω της στάσης που κράτησε απέναντι στο κήρυγμα ενός πάστορα Ευαγγελικής Εκκλησίας στη Λουιζιάνα των Η.Π.Α.. Όπως φαίνεται και στο video που ακολουθεί ο υποψήφιος για το χρίσμα του ρεπουμπλικανικού κόμματος εμφανίζεται να χειροκροτεί τον Dennis Terry, ο οποίος προηγουμένως είχε ζητήσει την εκδίωξη όσων Αμερικανών δεν πιστεύουν στον Χριστιανισμό.

«Ακούστε με. Αν δεν αγαπάτε την Αμερική και τον τρόπο που συμπεριφερόμαστε, έχω μόνο να σας πω αυτό: Πάρτε δρόμο! Δεν λατρεύουμε τον Βούδα. Δεν λατρεύουμε τον Μωάμεθ. Δεν λατρεύουμε τον Αλλάχ. Λατρεύουμε τον Θεό και τον Υιό του, τον Ιησού Χρηστό», τόνισε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη διάρκεια του φλογερού κηρύγματός του δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στους ομοφυλόφιλους, καλώντας τους να φύγουν άμεσα από τη χώρα, ασκώντας παράλληλα δριμεία κριτική στις γυναίκες που προχωρούν σε αμβλώσεις.

«Όσο αυτές συνεχίζουν να σκοτώνουν τα μωρά τους, κάποιος επιτέλους θα πρέπει να ορθώσει το ανάστημά του και να πει ότι αυτό δεν είναι σωστό. Ο Θεός είναι συμπονετικός απέναντι σε εμάς και το έθνος. Όσο η σεξουαλική διαστροφή αντιμετωπίζεται ως κάτι φυσιολογικό, κάποιος θα πρέπει να σηκωθεί και να πει “Θέε μου συγχώρα μας, Θεέ μου ελέησέ μας”», πρόσθεσε.

Προσπάθησε να δικαιολογήσει τα… αδικαιολόγητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αντιλαμβανόμενος τον αντίκτυπο που δημιουργήθηκε από την εικόνα του να χειροκροτεί τον «φλογερό» κήρυκα, ο Rick Santorum εξήγησε σε δηλώσεις του πως πιστεύει στη θρησκευτική ελευθερία και ότι το χειροκρότημά αποτελούσε επιδοκιμασία στο ήθος του Dennis Terry και όχι σε αυτά που έλεγε «περί εκδίωξης».

«Δεν χειροκρότησα όταν το είπε αυτό. Πράγματι θυμάμαι που το είπε, ωστόσο δεν ήμουν σίγουρος πως το είπε για τον εαυτό του. Για να σας πω την αλήθεια δεν άκουσα καλά. Απλώς χειροκρότησα στο τέλος της ομιλίας του», τόνισε.

Ο Rick Santorum επιδιώκει σε κάθε του δημόσια εμφάνιση να προβάλλει το προφίλ του «πραγματικά μοναδικού Συντηρητικού υποψήφιου» των Ρεπουμπλικάνων, ο οποίος εφόσον εκλεγεί πρόεδρος θα ηγηθεί της χώρας με βάση τις παραδοσιακές αμερικανικές αξίες.

Δείτε το video…

Διαβάστε επίσης:
ΗΠΑ: Ψηφίζουν οι Ρεπουμπλικανοί στο Ιλινόι,Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 20 Μαρτίου 2012, 22:11
Η.Π.Α.: Στο Ιλινόις το επόμενο «επεισόδιο» των προκριματικών
Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 20 Μαρτίου 2012, 00:43

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης