Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η επιστροφή πίσω στη Γη ενός κινεζικού διαστημικού αεροσκάφους, το οποίο παρέμεινε για 13 ημέρες στο Διάστημα έχοντας ως πλήρωμα τρεις αστροναύτες, μετέδωσε το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC.

To «Shenzhou-9» προσεδαφίστηκε με επιτυχία στις 10.05 το πρωί, τοπική ώρα (04.05 τα ξημερώματα, ώρα Ελλάδος) στο βόρειο τμήμα της Κίνας κοντά στα σύνορα με τη Μογγολία. Νωρίτερα το πλήρωμα είχε ολοκληρώσει με επιτυχία μια μη αυτόματη (χειροκίνητη) ένωση του σκάφους με το διαστημικό εργαστήριο «Tiangong-1».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συγκεκριμένη αποστολή είχε χαρακτηριστεί ως εξαιρετικά σημαντική για τα σχέδια του Πεκίνου να δημιουργήσει τον δικό του Διαστημικό Σταθμό μέχρι το 2020. Ανάμεσα στο πλήρωμα ήταν και η πρώτη Κινέζα που ταξίδεψε στο Διάστημα. Όπως ήταν φυσικό, η Liu Yang συγκέντρωσε και κατά την επιστροφή όλη τη δημοσιότητα πάνω της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η προσεδάφιση πραγματοποιήθηκε με τη βοήθεια ενός αλεξίπτωτου και η συνολική διαδικασία μεταδόθηκε ζωντανά από την κρατική τηλεόραση της Κίνας. Σύμφωνα  με το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Νέα Κίνα, και οι τρεις επιβαίνοντες είναι καλά στην υγεία τους.

To «Shenzhou-9» είχε ξεκινήσει το ταξίδι του για το Διάστημα στις 16 Ιουνίου.

Δείτε το video…

Διαβάστε επίσης:
Ιστορικές στιγμές για την Κίνα, Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 24 Ιουνίου 2012, 08:35

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης