Έφεση κατέθεσε το Ινστιτούτο Κητολογικών Ερευνών της Ιαπωνίας κατά απόφασης αμερικανικού δικαστηρίου που απαγορεύει τη χρήση νερού υπό πίεση σε σκάφη της περιβαλλοντικής οργάνωσης «Sea Seapherd», μετέδωσε το ιαπωνικό κρατικό κανάλι NHK.

Οι αντιπαραθέσεις μεταξύ μελών της οργάνωσης και ιαπωνικών φαλαινοθηρικών στην Ανταρκτική κάνουν αρκετά συχνά τον γύρο του κόσμου. Παρά την ολική απαγόρευση του κυνηγιού φάλαινας που έχει επιβληθεί από τη διεθνή κοινότητα, η Ιαπωνία συνεχίζει τις εξορμήσεις της στα «περάσματα» της Ανταρκτικής, υποστηρίζοντας πως χρειάζεται φάλαινες για επιστημονικές έρευνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου στην Ουάσινγκτον των Η.Π.Α., τα φαλαινοθηρικά δεν μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν αντλίες νερού προκειμένου να απωθούν τα φουσκωτά της Sea Seapherd.

Η Ιαπωνία ισχυρίζεται πως είναι ο μοναδικός τρόπος να προστατεύσει το δικαίωμά της στην έρευνα για τη διάσωση του συγκεκριμένου θηλαστικού. Από την πλευρά του, εκπρόσωπος της περιβαλλοντικής οργάνωσης ξεκαθαρίζει πως η έφεση εντάσσεται στις προσπάθειες της ασιατικής χώρας να εξασφαλίσει ότι θα μπορεί ελεύθερα να συνεχίσει να σκοτώνει και στην επόμενη φαλαινοθηρική περίοδο.

Διαβάστε επίσης: Επεισόδιο μεταξύ φαλαινοθήρων – ακτιβιστών στην Ανταρκτική
Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2012, 11:42

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μήνυσαν τη «Sea Shepherd»
Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2011, 06:00

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης