Αποκλεισμός του κοινοβουλίου από τους διαδηλωτές, η αίθουσα συνεδριάσεων υπό κατάληψιν από τους βουλευτές της αντιπολίτευσης, κατηγορίες για απάτες κατά τη διάρκεια ψηφοφοριών για την υιοθέτηση νόμων και απειλές κατά της ελευθερίας του Τύπου: η πολιτική κρίση στην Πολωνία κλιμακώθηκε σε ανοικτή σύγκρουση αυτό το σαββατοκύριακο.

Χιλιάδες αντικυβερνητικοί διαδηλωτές έκαναν πορείες μέσα από τους δρόμους της Βαρσοβίας για να φθάσουν μέχρι το κτίριο του κοινοβουλίου που προστατεύεται από μεγάλη αστυνομική δύναμη, ενώ η είσοδος έχει απαγορευτεί για τους δημοσιογράφους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μικρότερης έκτασης διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες πόλεις της Πολωνίας.

«Ντροπή», «Σταματείστε την καταστροφή της Πολωνίας», «Ελεύθερα μέσα ενημέρωσης», «Ελευθερία, ισότητα, δημοκρατία», φώναζαν οι διαδηλωτές κρατώντας πολωνικές και ευρωπαϊκές σημαίες. Αλλά και συνθήματα που αναφέρονταν προσωπικά στον ισχυρό άνδρα του υπερσυντηρητικού, λαϊκιστικού κυβερνώντος Κόμματος του Δίκαιου και της Δικαιοσύνης (PiS) Γιάροσλαβ Κατσίνσκι , χαρακτηρίζοντάς τον δικτάτορα, ακούστηκαν σήμερα στους δρόμους της Βαρσοβίας.

«Δεν θέλω να βλέπω την Πολωνία να κακοποιείται» από το PiS, δήλωσε η Μαλγκορζάτα Κράματς, μία 60χρονη γυναίκα ανάμεσα στο πλήθος των διαδηλωτών στη Βαρσοβία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης