Το θέμα του ηλεκτρονικού τσιγάρου και των υψηλών ποσοστών επιτυχίας του στη διακοπή του καπνίσματος έφτασε στο ανώτατο πολιτικό επίπεδο στο Ηνωμένο Βασίλειο, με τον πρωθυπουργό David Cameron να τονίζει, μετά από σχετική ερώτηση βουλευτή, ότι «θα πρέπει να γίνει ξεκάθαρο ότι το ηλεκτρονικό τσιγάρο αποτελεί ένα μονοπάτι για πολλούς ανθρώπους ώστε να βελτιώσουν την υγεία τους και κατ΄επέκταση την υγεία του έθνους».

Η ερώτηση από τον βουλευτή Mark Pawsey ήταν η εξής:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Μέχρι να συγκληθεί ξανά η Βουλή, πολύς κόσμος θα έχει ξεκινήσει τις αλλαγές που θέλει στη ζωή του για τη νέα χρονιά. Για πολλούς, πρώτη προτεραιότητα είναι η διακοπή του καπνίσματος. Δεδομένου ότι το υπουργείο υγείας αποφάνθηκε πρόσφατα ότι το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι κατά 95% πιο ασφαλές από τον καπνό, αλλά ταυτόχρονα ο μισός πληθυσμός δεν το γνωρίζει αυτό, ο πρωθυπουργός διατίθεται να συμπορευτεί μαζί μου για να αναδείξουμε τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει ώστε να βοηθηθεί ο κόσμος να διακόψει το κάπνισμα για πάντα»;

Η απάντηση του πρωθυπουργού David Cameron:

«Σίγουρα, και μιλώ ως κάποιος που έδωσε αυτή τη μάχη (σ.σ. της διακοπής του καπνίσματος) αρκετές φορές, και τελικά με επιτυχία, πολύς κόσμος βρίσκει διάφορους τρόπους για να το επιτύχει αυτό και είναι σαφές ότι για αρκετούς το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι η επιτυχημένη μέθοδος. Θα πρέπει να καθοδηγηθούμε από τους ειδικούς και να λάβουμε υπόψη μας το πόρισμα του υπουργείου υγείας, αλλά είναι ελπιδοφόρο το γεγονός ότι περισσότεροι από 1 εκατομμύριο καπνιστές έχουν χρησιμοποιήσει το ηλεκτρονικό τσιγάρο για να διακόψουν το κάπνισμα ή το έχουν αντικαταστήσει εντελώς με το άτμισμα. Θα πρέπει να γίνει ξεκάθαρο ότι το ηλεκτρονικό τσιγάρο αποτελεί ένα μονοπάτι για πολλούς ανθρώπους ώστε να βελτιώσουν την δική τους υγεία και κατ΄επέκταση την υγεία του έθνους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε ακόμη:

Βρετανικό υπουργείο Υγείας: Το ηλεκτρονικό τσιγάρο 95% λιγότερο επιβλαβές από τον καπνό

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης