Τον παγκόσμιο θαυμασμό προκάλεσε ο «μικρός ήρωας της Συρίας» που κατάφερε αψηφώντας τα πυρά να σώσει ένα κοριτσάκι. Το video διαδόθηκε γρήγορα μέσω του YouTube και σημείωσε εκατομμύρια προβολές.

Ωστόσο, μερικές ημέρες αργότερα αποκαλύφθηκε στο BBC ότι το συγκεκριμένο βίντεο είναι κατασκεύασμα Nορβηγών κινηματογραφιστών. Οι Νορβηγοί λένε ότι το βίντεο αυτό γυρίστηκε τον Μάιο του 2014 στη Μάλτα, με βασικό τους μέλημα να φαίνεται πολύ πειστικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μιλώντας στο BBC, o 34χρονος σκηνοθέτης Λαρς Κλέβμπεργκ δήλωσε ότι έγραψε το σενάριο γι’ αυτό το βιντεάκι βλέποντας από τα διάφορα ειδησεογραφικά πρακτορεία τις συγκρούσεις στη Συρία και ότι εσκεμμένα παρουσίασε την ταινία ως πραγματική με σκοπό να δημιουργήσει συζήτηση και να ταρακουνήσει την κοινή γνώμη για τα παιδιά που σκοτώνονται στις εμπόλεμες ζώνες.

«Στόχος μου ήταν να κάνω ένα βίντεο που να μοιάζει πραγματικό και πιστευτό από όλο τον κόσμο, ο οποίος θα το μοιράζονταν και θα γέμιζε ελπίδα» δήλωσε ο Νορβηγός σκηνοθέτης.

«Η ταινία γυρίστηκε στη Μάλτα τον Μάιο από μια ομάδα που είχε χρησιμοποιηθεί για άλλες διάσημες ταινίες, όπως η “Τροία” και ο “Gladiator”, ενώ το μικρό αγόρι και το κορίτσι είναι επαγγελματίες ηθοποιοί από τη Μάλτα. Οι φωνές στο παρασκήνιο είναι από Σύριους πρόσφυγες που ζουν στη Μάλτα» είπε ο Λαρς Κλέβμπεργκ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Βγάζοντας αυτό το φιλμ -που φαίνεται αυθεντικό- προσδοκούμε να είναι ένα εργαλείο για την κοινή γνώμη ούτως ώστε να προκαλέσει την προσοχή, το ενδιαφέρον και την ευαισθησία του κόσμου και να αρχίσει μια συζήτηση για τα παιδιά και τον πόλεμο. Τέλος θέλουμε να δούμε πώς θα ανταποκριθούν τα ΜΜΕ όλου του κόσμου στο βίντεο και στο θέμα αυτό» τόνισε.


Διαβάστε επίσης:

Ανήλικος ήρωας σώζει κοριτσάκι μέσα από «βροχή» πυροβολισμών

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης