Ο Φρανσουά Φιγιόν αμφισβήτησε ανοιχτά την εκλογή του αντιπάλου του, Ζαν Φρανσουά Κοπέ, στην προεδρία του γαλλικού συντηρητικού κόμματος UMP. Μόλις χθες ο Κοπέ πανηγύριζε για την επιτυχία του, ενώ η Γαλλία παρακολουθεί άφωνη τον εμφύλιο στην ηγεσία της Δεξιάς.

Η πλευρά του Φρανσουά Φιγιόν αμφισβήτησε σήμερα τα αποτελέσματα της εσωκομματικής εκλογής για την ηγεσία του UPM και ισχυρίστηκε ότι 1.304 ψήφοι των γαλλικών αποικιών «ξεχάστηκαν» και δεν καταμετρήθηκαν. Ο κ. Φιγιόν, πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας, κάλεσε τον Αλέν Ζιπέ, επίσης πρώην πρωθυπουργό της χώρας, να αναλάβει τα ηνία του κόμματος έως ότου δοθεί λύση στο πρόβλημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το πραγματικό αποτέλεσμα της εκλογής είναι 88.004 ψήφοι Φιγιόν και 87.978 ψήφοι Κοπέ» δήλωσε την Τετάρτη ο Ερίκ Τσιοτί, επικεφαλής της εκστρατείας του Φιγιόν. Ισχυρίστηκε ότι στην καταμέτρηση «ξεχάστηκαν» 1.304 ψήφοι και ζήτησε αυτό το θέμα να διευθετηθεί άμεσα και να ανακηρυχθεί ο πραγματικός νικητής.

Κι όλα αυτά, την ώρα που ο πρώην ηγέτης του UMP, Νικολά Σαρκοζί, καλείται σήμερα από τον εισαγγελέα του Μπορντώ να απολογηθεί για το σκάνδαλο Μπετανκούρ, αφού κατηγορείται ότι ελάμβανε «δωράκια σε ρευστό» από την οικογένεια Μπετανκούρ κατά τους προεκλογικούς του αγώνες.

Διαβάστε επίσης: Ζαν Φρανσουά Κοπέ: Ο νέος ηγέτης της γαλλικής Δεξιάς

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μάριος Μπουμπής

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης