Ρώσοι βουλευτές ζήτησαν σήμερα, Κυριακή 4 Αυγούστου, να απαγορευτεί η είσοδος στη χώρα στα μέλη του αμερικανικού συγκροτήματος της rock σκηνής «Bloodhound Gang», ο μπασίστας του οποίου σε μια συναυλία που δόθηκε στην Ουκρανία προσέβαλε το εθνικό αίσθημα βάζοντας μια ρωσική σημαία μέσα στο… σλιπάκι του!

«Μην το πείτε στον Πούτιν», είπε στο κοινό ο μουσικός, βγάζοντας τη σημαία από το παντελόνι του και πετώντας τη στη συνέχεια στο πλήθος, το οποίο δεν σταματούσε να τον αποθεώνει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το επίμαχο video

Το συγκρότημα επρόκειτο να εμφανιστεί σήμερα στην Ανάπα στο νότιο τμήμα της Ρωσίας, ωστόσο οι διοργανωτές του φεστιβάλ «Κουμπάνα» αναγκάστηκαν να ακυρώσουν τη συναυλία, λόγω της εχθρικής υποδοχής που επεφύλαξαν πολίτες στο αεροδρόμιο της πόλης. Κρατώντας ντομάτες και βρίζοντας, κινήθηκαν με άγριες διαθέσεις εναντίον των μελών του συγκροτήματος, με τους αστυνομικούς να προσπαθούν μάταια να τους εμποδίσουν.

Χωρίς τέλος οι αντιδράσεις στον πολιτικό χώρο

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ενέργεια αυτή του μπασίστα προκάλεσε την έκρηξη αρκετών εκπροσώπων της πολιτικής ζωής στη Ρωσία.

«Αυτοί οι ηλίθιοι δεν θα παίξουν στη σκηνή» ανέφερε στο blog του ο υπουργός Πολιτισμού, Βλαντίμιρ Μεντίνσκι, ενώ άλλοι Ρώσοι αξιωματούχοι ζήτησαν να παραπεμφθούν οι μουσικοί σε δίκη.

«Τους αξίζει η φυλακή γι αυτό που έκαναν», έγραψε χαρακτηριστικά στο Twitter ο κυβερνήτης του Κρασνοντάρ, Αλεξάντρ Τκάτσεφ.

«Αναρωτιόμαστε ποιος τους κάλεσε στη Ρωσία, ποιος οργάνωσε τις συναυλίες, ποιος τους πλήρωσε», είπε ο αντιπρόεδρος του ρωσικού κοινοβουλίου, Σεργκέι Νεβέροφ, ζητώντας να διεξαχθεί έρευνα για το θέμα.

Ο μπασίστας των «Bloodhound Gang»ζήτησε συγγνώμη για την πράξη του αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό, όπως φαίνεται, για να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Όπως μετέδωσε το RussiaToday, τα μέλη του συγκροτήματος έφυγαν από τη Ρωσία μετά την «υποδοχή» που τους επεφύλαξε ομάδα ανδρών με μπλουζάκια που είχαν πάνω γραμμένη τη φράση «Στρατός των Κοζάκων του Κουμπάν».

Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Ρωσία, Μάικλ Μακφόλ, επέκρινε πάντως τόσο την πράξη του μπασίστα όσο και την αντιμετώπιση του συγκροτήματος.

«Θεωρώ αηδιαστική την ενέργεια των “Bloodhound Gang”. Καταδικάζω επίσης τη βία σε βάρος τους», ανέφερε.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης