Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax, υποβρύχιο του πολεμικού ναυτικού της Ρωσίας εξοπλισμένο με πυραύλους κρουζ έχει εισέλθει στο ανατολικό τμήμα της Μεσογείου και βρίσκεται κοντά στις ακτές της Συρίας.

Το υποβρύχιο είναι εξοπλισμένο με πυραύλους παρόμοιους με εκείνους που χρησιμοποιούνται από τα πολεμικά πλοία του ρωσικού στόλου στις επιθέσεις εναντίον των τρομοκρατών. Στα μέσα Νοεμβρίου, υπήρξαν αναφορές για το ίδιο υποβρύχιο το οποίο φέρεται να χτύπησε στόχους στη Ράκα, προπύργιο του Ισλαμικού Χαλιφάτου. Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας δεν αρνήθηκε αλλά ούτε και επιβεβαίωσε τις παραπάνω αναφορές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Μόσχα χτύπησε στόχους στη Συρία με πυραύλους κρουζ που τροφοδοτούνταν από τα πολεμικά της πλοία στην Κασπία Θάλασσα στις αρχές Οκτωβρίου.

Το συγκεκριμένο υποβρύχιο πιστεύεται ότι είναι το πιο «αθόρυβο» στον κόσμο, καθώς ανιχνεύεται δύσκολα. Διαθέτει επίσης ένα εκτεταμένο φάσμα μάχης ενώ το σχετικά μικρό μέγεθός του, βοηθάει τους ελιγμούς σε ρηχά νερά. Ζυγίζει 4.000 τόνους και φθάνει τους 20 κόμβους σε ταχύτητα (37kmp/h) ενώ μπορεί να καταδυθεί σε βάθος 300 μέτρων. Έχει πλήρωμα 52 ατόμων το οποίο μπορεί να περάσει 45 ημέρες στη θάλασσα χωρίς να πιάσει λιμάνι. Το ΝΑΤΟ έχει αποκαλέσει «μαύρη τρύπα» αυτού του είδους το υποβρύχιο, καθώς έχει τη δυνατότητα να περνά απαρατήρητο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης