O βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας Σαλμάν Μπεν Άμπντελ Αζίζ, η χώρα του οποίου διεξάγει αεροπορικούς βομβαρδισμούς από την Πέμπτη- στο πλαίσιο ενός αραβικού συνασπισμού- εναντίον θέσεων των σιιτών ανταρτών Χούτι στην Υεμένη, υποσχέθηκε σήμερα ότι η εν λόγω επιχείρηση θα διαρκέσει «έως ότου αποκατασταθεί η ασφάλεια» σε αυτήν τη χώρα.

«Η επιχείρηση θα συνεχιστεί μέχρι να εκπληρώσει τους στόχους της: οι πολίτες της Υεμένης να απολαμβάνουν εκ νέου την ασφάλεια» επισήμανε ο Σαλμάν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Σαουδάραβας μονάρχης προέβη στις δηλώσεις αυτές κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνόδου των ηγετών των χωρών-μελών του Αραβικού Συνδέσμου, στο επίκεντρο της οποίας θα βρεθούν κυρίως τα θέματα της συγκρότησης μιας κοινής στρατιωτικής δύναμης και της σύρραξης στην Υεμένη, και η οποία θα διαρκέσει δύο ημέρες στο Σαρμ Ελ Σέιχ της Αιγύπτου.

Λίγο νωρίτερα ο εμίρης του Κουβέιτ δήλωσε κατά τη διάρκεια της Συνόδου ότι οι μαχητές Χούτι στην Υεμένη συνιστούν μια απειλή για ολόκληρη την περιοχή.

«Οι ραγδαίες εξελίξεις που καταγράφονται στην Υεμένη συνιστούν μια απειλή για την ασφάλειά μας» υπογράμμισε ο σεΐχης Σάμπαχ αλ Άχμαντ αλ Σάμπαχ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης: Αίγυπτος: Ξεκίνησε η ετήσια σύνοδος του Αραβικού Συνδέσμου
Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 28 Μαρτίου 2015, 12:39

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης