Ο κυβερνήτης του Costa Concordia, Francesco Sketino, άρχισε να γράφει βιβλίο που θα αφορά στη ναυτική τραγωδία που σημειώθηκε στις 13 Ιανουαρίου, έξω από το νησί Τζίλιο της Τοσκάνης, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας «Il Mattino».

Ο καπετάνιος του ιταλικού κρουαζιερόπλοιου είναι πιθανό να προβάλλει τη δική του εκδοχή και να υπερασπιστεί τον εαυτό του από τις κατηγορίες εγκατάλειψης του πλοίου, του ναυαγίου και πολλαπλής, εξ αμελείας ανθρωποκτονίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ιδιαίτερο αυτό «ημερολόγιο», φέρεται να παρήγγειλε αμερικανικός εκδοτικός οίκος.

Όπως άφησαν να διαρρεύσει μέλη του οικογενειακού του περιβάλλοντος, ο Ιταλός καπετάνιος, που βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό εν αναμονή της δίκης του, άρχισε να γράφει το βιβλίο του ήδη από τις αρχές Φεβρουαρίου, προσπαθώντας, με αυτό τον τρόπο «να ξεπεράσει μια πρώτη φάση κατάθλιψης και να αποδείξει ότι διαθέτει ακόμη μεγάλη μαχητικότητα».

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα των ερευνών, ο κυβερνήτης του Concordia φέρεται να εγκατέλειψε το πλοίο, το πολύ δυο ώρες μετά την πρόσκρουση στα βράχια και να αρνήθηκε να επιστρέψει για να συντονίσει τις επιχειρήσεις εκκένωσης παρά τις συνεχείς εκκλήσεις της Ακτοφυλακής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:
Νέο video «καίει» τον καπετάνιο του Costa Concordia, Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου 2012, 05:14

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης