Ακόμη και νήπια 3 ετών κατηχεί το Ισλαμικό Χαλιφάτο στην ιδεολογία του, διδάσκοντάς τα πώς να χρησιμοποιούν όπλα, πώς να αποκεφαλίζουν και πώς να εκτελούν βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας, σύμφωνα με έναν δημοσιογράφο που διακινδύνεψε τη ζωή του προκειμένου να επισκεφθεί στρατόπεδο παιδιών στο Αφγανιστάν.

Ο κινηματογραφιστής και δημοσιογράφος Najibullah Quraishi δήλωσε σοκαρισμένος στο Russia Today για τα όσα αντίκρισε σε σχολή τζιχαντιστών στην περιφέρεια Νανγκαράρ: «Φανταστείτε παιδιά από 3 έως 9 ή 12 ετών. Πώς να ξέρουν για την τζιχάντ; Γι’ αυτό τα μαθαίνουν τι είναι η τζιχάντ, πώς θα έπρεπε να κάνουν τζιχάντ, ενάντια σε ποιους πρέπει να είναι οι τζιχαντιστές».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

​Ο κινηματογραφιστής και δημοσιογράφος Najibullah Quraishi δήλωσε σοκαρισμένος στο Russia Today για τα όσα αντίκρισε σε σχολή τζιχαντιστών στην περιφέρεια ΝανγκαράρΗ εκπαίδευση διεξάγεται εδώ και μήνες, με τους μικρούς μαθητές να σημειώνουν μεγάλη «πρόοδο». «Όλα τα παιδιά ήξεραν όλα τα ονόματα των όπλων, και όλα ήξεραν πώς να τα χρησιμοποιήσουν… Σημαίνει ότι είχαν εκπαιδευτεί κάποιον καιρό» σημειώνει ο Quraishi.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι μαθητές δεν ήταν μόνο από το Αφγανιστάν, αλλά και από το Πακιστάν, μερικοί δε ήταν παιδιά των ίδιων των μαχητών του Ισλαμικού Χαλιφάτου. Μάθημα έχουν 6 ημέρες την εβδομάδα, από τις 8.00 το πρωί μέχρι τις 4.00 το απόγευμα, με ένα δίωρο διάλειμμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα παιδιά του Αφγανιστάν είναι τα τελευταία που «στρατολογούνται» από το Χαλιφάτο, ύστερα από αντίστοιχα προγράμματα πλύσης εγκεφάλου στη Συρία και στο Ιράκ.

Ο Quraishi, που εδώ και πάνω από μία δεκαετία καταγράφει με την κάμερά του Ταλιμπάν και άλλους μαχητές, χαρακτηρίζει το Χαλιφάτο ως «τη χειρότερη και πλέον επικίνδυνη ομάδα» που έχει δει ποτέ. «Είναι σκληροί. Δεν νοιάζονται για παιδιά ή γέρους» λέει και προσθέτει πως οι μαχητές αναζητούν κορίτσια πόρτα με πόρτα για να τα παντρέψουν με το ζόρι, ακόμη και αν είναι μόλις 10 ετών.

«Η παρουσία του Ισλαμικού Χαλιφάτου δεν θα καταστρέψει μόνο το Αφγανιστάν, αλλά και άλλες γειτονικές χώρες» προειδοποιεί, επισημαίνοντας πως οι τζιχαντιστές χρησιμοποιούν το αφγανικό έδαφος ως βάση για να επεκτείνουν τις επιχειρήσεις τους σε άλλα κράτη της Κεντρικής Ασίας.

Στο βόρειο Αφγανιστάν, λέει Quraishi, βρίσκονται αυτή τη στιγμή 2.000 οικογένειες προσκείμενες στο Χαλιφάτο, από το Ουζμπεκιστάν, το Τατζικιστάν και το Κιργιστάν, και ετοιμάζονται να επιστρέψουν στις χώρες τους. «Αποτελούν μεγάλη απειλή για τη Ρωσία. Ο σκοπός τους είναι να κάνουν κάτι στη Ρωσία» καταλήγει ο δημοσιογράφος, σύμφωνα πάντα με το Russia Today.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης