Δύο ένοπλοι εισέβαλαν το πρωί της Τετάρτης σε γραφείο του τουρκικού κυβερνώντος κόμματος AKP σε προάστιο της Κωνσταντινούπολης, όπως μετέδωσε το ιδιωτικό πρακτορείο ειδήσεων Dogan.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το πρακτορείο, η αστυνομία απέκλεισε την οδό μπροστά από το κτήριο στη συνοικία Καρτάλ στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης. Οι ένοπλοι ζήτησαν από τους εργαζομένους να εγκαταλείψουν το κτήριο και οχυρώθηκαν μέσα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ένας εκ των δύο δραστών ανέβηκε στον έβδομο και τελευταίο από τους ορόφους του κτηρίου. Εκεί, αφού έσπασε παράθυρα άρχισε να απευθύνεται στους συγκεντρωμένους περαστικούς, μιλώντας μέσα από ένα εξ αυτών.

Στο σημείο κρέμασε και μία τουρκική σημαία, η οποία έφερε επάνω της ως προσθήκη και ένα σπαθί.
Το περιεχόμενο όσων είπε και οι τυχόν απαιτήσεις που διατύπωσε δεν έχουν γίνει γνωστές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μονάδες των ειδικών δυνάμεων της Αστυνομίας εισέβαλαν στον χώρο από παράθυρο του 7ου ορόφου και κατάφεραν να αφοπλίσουν και να συλλάβουν τον άνδρα. 

Άγνωστο παραμένει μέχρι στιγμής εάν έχει συλληφθεί και ο δεύτερος δράστης.

Το περιστατικό σημειώνεται λίγες μόνο ώρες μετά τον θάνατο του εισαγγελέα Μεχμέτ Σελίμ Κιράζ και των δύο ενόπλων που τον είχαν υπό καθεστώς ομηρίας την Τρίτη. Το κλίμα στην Τουρκία είναι έκρυθμο και η νέα αυτή εξέλιξη αυξάνει τους φόβους των υπευθύνων για εκτροχιασμό της κατάστασης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης